Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Alonso plaatst claim Verstappen in perspectief: "Dat dacht ik destijds ook"

Max Verstappen heeft al vaak geroepen dat hij niet à la Fernando Alonso tot en met zijn veertigste levensjaar in de Formule 1 actief zal blijven. Diezelfde Alonso plaatst daar zijn vraagtekens bij.

alonso Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen debuteerde als jongste coureur ooit in de Formule 1 en dat maakt dat hij met al de ervaring die hij al heeft nog steeds een hele lange carrière in de F1 voor zich heeft. Echter, naar eigen zeggen zal hij zijn carrière op het hoogste podium niet blijven rekken. Verstappen gaf al vaak aan niet tot zijn veertigste actief te blijven, niet in de F1 althans. Hij heeft nog andere sportieve ambities in de autosport.

Fernando Alonso is zijn veertigste levensjaar al wel enige tijd gepasseerd en rijdt nog altijd wél in de F1. Hij plaatst de uitspraken van Verstappen dan ook in perspectief in gesprek met The Times. "Toen ik zo oud was als Max, dacht ik daar net zo over."

"Ik weet dat ik in 2007 een driejarig contract met McLaren tekende en dat ik er voor 200 procent van overtuigd was dat dat mijn laatste F1-contract zou zijn. Later dacht ik dat 2018 mijn laatste seizoen zou zijn toen ik daadwerkelijk afscheid nam, maar toen kwam ik erachter dat hoewel ik besloot te stoppen, ik dat simpelweg niet kon."

Alonso legt de vreemde spagaat uit waar hij keer op keer mee te maken krijgt: "Er zijn maar 20 bevoorrechte coureurs ter wereld die in Formule 1-auto's mogen rijden, dus dan zou je denken dat je dit het liefst zo lang mogelijk wil doen, zolang je tenminste snel blijft en er gelukkig van wordt."

"Maar aan de andere kant neemt het ook heel veel andere dingen van je af die je gelukkig maken. Soms zijn bepaalde aanpassingen noodzakelijk. Zo komt nu mijn familie bij meer races op bezoek om zo het aantal nadelen te beperken."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership