Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso verklaart vormdip Aston Martin: "Waren er misschien niet klaar voor"

Aston Martin was aan het begin van 2023 als een duveltje uit een doosje een podiumkandidaat en zakte naar mate het seizoen vorderde wat weg. Volgens Fernando Alonso ging de opmars misschien te snel.

Alsonso Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was begin dit jaar een daverende verrassing in Bahrein: Aston Martin had een reuzenstap gezet en was misschien wel het snelste team na Red Bull. Fernando Alonso stond zes keer op het podium in de eerste acht races, maar zag lijdzaam toe hoe het team uit Silverstone wat wegzakte in de tweede helft van het seizoen. Alonso stond na de zomerstop nog maar twee keer op het podium. De Spanjaard is desondanks heel tevreden en verklaart de vormdip van Aston Martin.

"Ik zie alleen maar positieve dingen", vertelt Alonso tegen onder andere RacingNews365. "En de worstelingen horen erbij, denk ik. We begonnen met een auto die verrassend competitief was, ook voor ons. De stap van vorig jaar naar dit jaar was vrij groot en toen vonden we onszelf terug in een positie waar we misschien niet klaar voor waren. We streden tegen Mercedes, Ferrari en andere topteams, die gewend zijn aan dat niveau."

"Persoonlijk was dit mijn beste jaar, samen met 2012"

"We hebben misschien een stapje terug gezet qua ontwikkeling", stelt Alonso. "Maar al met al was het twaalf maanden geleden ondenkbaar dat we zo'n seizoen zouden draaien. Ik kan me de eindejaarstest van vorig jaar in Abu Dhabi herinneren. Als iemand me toen had gezegd dat we onze huidige positie zouden innemen, had ik je niet geloofd. Daarom was het een goed seizoen."

Alonso acteerde zelf ook op een hoog niveau en is daar heel content over. "Persoonlijk was dit mijn beste jaar, samen met 2012 (bij Ferrari red.). Qua snelheid was het echt mijn beste jaar en ik was blij met alles. Ik was gemotiveerd en fit. De Grand Prix van Bahrein, Monaco, Canada, Italië en Brazilië staan in de top vijf qua prestaties."

"De race op Monza staat bewust in dat lijstje, omdat het de negende plaats betrof", lacht Alonso. "Het was geen podium en de mensen gaan het zich niet herinneren, maar waarschijnlijk hadden we daar de langzaamste auto. Het was een goed weekend omdat ik in de punten eindigde. Mijn tweede plaats in Zandvoort (in wisselende weersomstandigheden red.) tel ik niet mee. De auto deed het daar goed."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust