Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso verzekert zich alvast van werk na zijn Formule 1-pensioen

Fernando Alonso is zijn eigen bedrijf begonnen. De Spanjaard heeft namelijk een managementbureau opgericht, waarmee hij jonge racetalenten bij zal gaan staan.

Fernando Alonso heeft zichzelf alvast van een baan gegarandeerd, mocht hij binnenkort met F1-pensioen gaan. De Spanjaard wordt eigen baas en begint een managementbureau, waarmee hij zich zal richten op jonge racetalenten. Dat maakte de tweevoudig F1-kampioen deze week bekend. Het nieuwe bedrijf gaat A14Management heetten, verwijzend naar zijn voorletter en zijn racenummer in de Formule 1.

Jonge coureurs

Alonso, die al een eigen kartschool heeft, zal zich gaan richten op het begeleiden van jonge talenten, om deze succesvol naar de grote categorieën te loodsen, zo vertelt de Alpine-coureur. "We richten ons op coureurs uit de kartwereld en juniorcategorieën, met het idee om hen te helpen hun doelen te bereiken: fysieke training, advies bij het nemen van besluiten, economisch management en meer." "Ik kan niet wachten om onze ervaring te delen met de talenten die het project zullen joinen en hen een kans te geven om hun dromen waar te maken", aldus Fernando. Er zijn meteen al twee talenten toegevoegd aan de stal van Alonso. Nikola Tsolov, een 15-jarige Bulgaarse karter, en de 21-jarige Fransman Clement Novalak, Formule 2-coureur voor MP Motorsport.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'