Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso verzekert zich alvast van werk na zijn Formule 1-pensioen

Fernando Alonso is zijn eigen bedrijf begonnen. De Spanjaard heeft namelijk een managementbureau opgericht, waarmee hij jonge racetalenten bij zal gaan staan.

Alonso Barcelona test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Fernando Alonso heeft zichzelf alvast van een baan gegarandeerd, mocht hij binnenkort met F1-pensioen gaan. De Spanjaard wordt eigen baas en begint een managementbureau, waarmee hij zich zal richten op jonge racetalenten.

Dat maakte de tweevoudig F1-kampioen deze week bekend. Het nieuwe bedrijf gaat A14Management heetten, verwijzend naar zijn voorletter en zijn racenummer in de Formule 1.

Jonge coureurs

Alonso, die al een eigen kartschool heeft, zal zich gaan richten op het begeleiden van jonge talenten, om deze succesvol naar de grote categorieën te loodsen, zo vertelt de Alpine-coureur.

"We richten ons op coureurs uit de kartwereld en juniorcategorieën, met het idee om hen te helpen hun doelen te bereiken: fysieke training, advies bij het nemen van besluiten, economisch management en meer."

"Ik kan niet wachten om onze ervaring te delen met de talenten die het project zullen joinen en hen een kans te geven om hun dromen waar te maken", aldus Fernando.

Er zijn meteen al twee talenten toegevoegd aan de stal van Alonso. Nikola Tsolov, een 15-jarige Bulgaarse karter, en de 21-jarige Fransman Clement Novalak, Formule 2-coureur voor MP Motorsport.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull