Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin F1-team boekt megaverlies van tientallen miljoenen

In 2022 heeft Aston Martin een megaverlies geleden van zo'n 53 miljoen pond, omgerekend zo'n 61 miljoen euro. Het Formule 1-team heeft veel geld geïnvesteerd in het nieuwe project, waardoor de kosten ver boven de inkomsten zijn gestegen.

Stroll Italy Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Aston Martin Formule 1-team heeft in 2022 een bedrag van 187.728.000 pond, zo'n 216 miljoen euro, omgezet. Dit tegenover een bedrag van 150 miljoen pond (173 miljoen euro) een jaar eerder. Het bedrag dat gespendeerd is aan het racen zelf was zo'n 152 miljoen pond, zo'n 175 miljoen euro.

Na het bedrag gespendeerd aan het racen in de F1 blijft er dus nog iets minder dan 36 miljoen pond over, maar met de administratieve kosten en 'andere operatieve kosten' en belastingen en rente komt het team uiteindelijk op een verlies van ongeveer 53 miljoen pond, omgerekend zo'n 61 miljoen euro.

In de bovenstaande cijfers is de investering voor de nieuwe Aston Martin-fabriek overigens niet meegenomen. Voor het bouwen van de nieuwe thuisbasis werd eerder 65 miljoen pond (75m euro) begroot.

De cijfers zijn openbaar gemaakt via de Companies House, het officiële register voor bedrijven in het Verenigd Koninkrijk waarin (financiële) documenten worden openbaard.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull slijpt messen na Mercedes-jacht op Verstappen