Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin geeft bijzondere uitleg over puntenverschil Alonso vs. Stroll

Het puntenverschil tussen Fernando Alonso (170) en Lance Stroll (47) is groot bij Aston Martin. Teambaas Mike Krack legt uit waarom.

Stroll Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin-teambaas hoopt dat Lance Stroll in de tweede seizoenshelft van de Formule 1 meer punten kan scoren, wat hard nodig is om een gooi te doen naar de tweede plaats in het eindklassement van 2023. Sinds de Grand Prix van Canada scoorde Stroll slechts zeven punten, terwijl Alonso er 57 haalde.

Ook scoorde de tweevoudig wereldkampioen alle zeven podiumplaatsen van Aston Martin dit jaar, terwijl Stroll nog niet hoger finishte dan de vierde plaats (Australië). Het gebrek aan punten heeft ervoor gezorgd dat Aston Martin is teruggezakt, terwijl Ferrari een plek is gestegen. Teambaas Mike Krack vindt dat het team Stroll beter moet steunen.

Tegenover de media, waaronder RacingNews365, legt Krack uit dat er 'geen duidelijk verschil is in prestaties', maar alleen in punten. "Dit zijn twee dingen die je los van elkaar moet zien. Als team analyseren we het seizoen vanuit beide perspectieven en als team moeten we veel, veel meer werk leveren aan de ene kant van de garage dan aan de andere kant."

"Dit heeft te maken met de racestrategie, maar ook problemen met de betrouwbaarheid van Strolls bolide. Dat is iets wat we beter moeten doen", aldus de teambaas van de Britse renstal, die overtuigd is dat het niveau van Alonso ook haalbaar is voor Stroll. "Als je kijkt naar de kwalificatie in Nederland, dan zie je dat er maar weinig tussen zat (Stroll lag 0.270s voor)."

"Er is geen bepaalde eigenschap die voor hem anders is dan voor Fernando. Hij kan gewoon precies hetzelfde laten zien. We hebben dit soort discussies al gehad toen Sebastian (Vettel, red.) bij het team kwam en dat ging best goed, dus ik zie geen reden waarom dit nu niet hetzelfde kan zijn."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"