Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Aston Martin wil profiteren van Mercedes-kloon in 2022

Aston Martin denkt in 2022 opnieuw te profiteren van het feit dat men in de voorbije jaren in wezen reed met een Mercedes-kloon.

Vettel Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin F1

Aston Martin reed de afgelopen twee seizoenen met een auto die in alle opzichten sterk leek op de Mercedes, eerst als 'roze Mercedes' toen het team nog Racing Point heette, in 2021 dus als Aston Martin. Men had goed gekeken naar de Mercedes van 2019. Dit jaar echter is men weer helemaal op eigen ontwerpideeën aangewezen, aangezien de technische regels flink op de schop zijn gegaan.

Toch waren 2020 en 2021 in technisch opzicht volgens chief technical officer Andrew Green geen verloren jaren, integendeel. Hij denk dat men ook in 2022 kan profiteren van de Mercedes-kloon van de voorbije jaren, zo laat hij optekenen in gesprek met The Race.

'Spieken' werkt niet averechts voor Aston Martin

"Het heeft ons zeker de ogen geopend voor wat betreft verschillende manieren van werken, voor wat betreft nieuwe concepten en ideeën. Die ideeën hebben we mee kunnen nemen in de ontwikkeling van de 2021-auto, maar zeker ook in de ontwikkeling van de bolide voor 2022."

Green is er dan ook absoluut niet bang voor dat het 'spieken' op de lange termijn averechts heeft gewerkt, omdat men in mindere mate voor zichzelf moest denken: "Wat we hebben gedaan is naar de auto kijken om te achterhalen waarom die zoveel sneller was dan alle anderen. Daar hebben we zelf onze lessen van geleerd, zonder shortcuts."

Ook interessant:

Formule 1-2022: Tien dingen die jij moet weten over de nieuwe auto's

De Formule 1-bolides zullen er door nieuwe technische reglementen volgend jaar heel anders uit gaan zien. RacingNews365 zet de belangrijkste veranderingen aan de toekomstige F1-auto's voor jou op een rijtje.

Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten