Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin wil profiteren van Mercedes-kloon in 2022

Aston Martin denkt in 2022 opnieuw te profiteren van het feit dat men in de voorbije jaren in wezen reed met een Mercedes-kloon.

Aston Martin reed de afgelopen twee seizoenen met een auto die in alle opzichten sterk leek op de Mercedes, eerst als 'roze Mercedes' toen het team nog Racing Point heette, in 2021 dus als Aston Martin. Men had goed gekeken naar de Mercedes van 2019. Dit jaar echter is men weer helemaal op eigen ontwerpideeën aangewezen, aangezien de technische regels flink op de schop zijn gegaan. Toch waren 2020 en 2021 in technisch opzicht volgens chief technical officer Andrew Green geen verloren jaren, integendeel. Hij denk dat men ook in 2022 kan profiteren van de Mercedes-kloon van de voorbije jaren, zo laat hij optekenen in gesprek met The Race .

'Spieken' werkt niet averechts voor Aston Martin

"Het heeft ons zeker de ogen geopend voor wat betreft verschillende manieren van werken, voor wat betreft nieuwe concepten en ideeën. Die ideeën hebben we mee kunnen nemen in de ontwikkeling van de 2021-auto, maar zeker ook in de ontwikkeling van de bolide voor 2022." Green is er dan ook absoluut niet bang voor dat het 'spieken' op de lange termijn averechts heeft gewerkt, omdat men in mindere mate voor zichzelf moest denken: "Wat we hebben gedaan is naar de auto kijken om te achterhalen waarom die zoveel sneller was dan alle anderen. Daar hebben we zelf onze lessen van geleerd, zonder shortcuts."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"