Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Balende Perez verklaart dramatische sprintkwalificatie

Sergio Perez moest op de vrijdag in Austin opnieuw een tegenvaller verwerken. De teamgenoot van Max Verstappen strandde al in het tweede deel van de sprintkwalificatie en moet de sprintrace dus vanaf P11 aanvangen. De Mexicaan kende naar eigen zeggen dan ook een frustrerende sessie.

Perez Austin FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is tot dusver niet het jaar van Sergio Perez en ook in Austin weet hij het momentum nog niet te keren. Sterker nog, hij slaagde er tijdens de sprintkwalificatie op het Circuit of the Americas niet in om zich als een van de tien snelste coureurs te plaatsen. Yuki Tsunoda, een van de concurrenten voor het Red Bull-zitje van volgend jaar, duwde Perez naar P11 en vanaf die plek zal hij moeten proberen om een paar puntjes te verzamelen tijdens de sprintrace.

Hoe kijkt Perez naar zijn eigen sessie? "Het is erg frustrerend. Vooral van Q1 naar Q2, want we leken maar geen vooruitgang te boeken. We hebben een stap teruggezet met de banden en dat maakte het lastiger, maar dit is waar we uiteindelijk staan. Hopelijk kunnen we veel leren van de auto om tijdens de kwalificatie (wordt na de sprintrace verreden voor de Grand Prix op zondag, red.) alles op elkaar af te kunnen stemmen", zo stelt Perez voor de camera van F1TV.

"Ik worstel met de problemen in de hogesnelheidsbochten. Ik heb gewoon te veel moeite in het begin van mijn rondje, ik kom maar moeilijk door die eerste sector heen. Al zag onze snelheid er in de long runs veelbelovend uit. We hebben nog wat werk te verrichten voor de rest van het weekend, met als hoofddoel om sterk voor de dag te komen tijdens de race", zo sluit de Mexicaan af.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull-engineer onthult: "Verstappen ontsnapte aan uitvalbeurt"