Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Berger: "Vettel wordt niet de assistent van Leclerc volgend jaar"

Ferrari-coureur Sebastian Vettel maakt dit jaar niet zijn beste seizoen door. Hij wist nog geen enkele race te winnen en maakte enkele onnodige fouten. Gerhard Berger ziet echter de Duitser er weer bovenop komen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Afgelopen zondag stond Sebastian Vettel in het middelpunt van de belangstelling, door tijdens de Grand Prix van Italië op eigen houtje te spinnen. Tijdens het terugkomen op het circuit raakte hij de bolide van Racing Point-coureur Lance Stroll, waardoor hij een 10 seconden stop-and-go penalty kreeg.

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger kaart in een interview met de Duitse krant Express aan dat Vettel een moeilijk jaar doormaakt. "In de racerij gebeurt het vaker: als je al problemen hebt, dan blijf je telkens nieuwe problemen krijgen. Vettel maakt fouten die men niet verwacht van een viervoudig wereldkampioen. Om uit de neerwaartse spiraal te komen, moet hij zijn hoofd koel houden en race voor race zorgen dat hij overtuigende resultaten behaalt."

In de loop van dit Formule 1-seizoen wordt steeds duidelijker dat Vettels teamgenoot Charles Leclerc beter presteert in de Ferrari SF90 dan de Duitser. Het lijkt erop dat Leclerc de plek van eerste rijder bij de Italiaanse renstal heeft veroverd. Volgend jaar rijden beide coureurs naar verwachting ook voor Ferrari, maar Berger verwacht niet dat Leclerc dan een voorkeursbehandeling krijgt.

"Ik zie dat niet gebeuren", stelt Berger, die kritisch is op Vettel: "Hij moet weer zijn talenten als wereldkampioen tonen. Er is nog niks verloren, maar hij moet grip op zijn fouten krijgen."

Tekst: Tom Plaum

6 reacties