Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg hint op gekonkel achter de schermen bij Mercedes

Nico Rosberg is vol lof over zijn voormalige rivaal en teamgenoot bij Mercedes, Lewis Hamilton. “Hij was zo sterk in de duels, hij overschreed nooit de grenzen.” Tegelijkertijd maakt de wereldkampioen in bedekte termen gewag van een hoop toestanden achter de schermen.

Hamilton-Rosberg-China-2015
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

In een video-interview met David Coulthard op F1.com is Nico Rosberg opmerkelijk openhartig en positief over zijn relatie met Lewis Hamilton, van 2013 tot en met 2016 zijn teamgenoot bij Mercedes.

"Moet je je voorstellen. Had ik eerst Michael Schumacher als teamgenoot gehad, in principe de zwaarste die je je kunt bedenken, kreeg ik Lewis", lacht hij. "Maar ik had er zeker geen negatief gevoel bij. Toen hij naar Mercedes kwam was hij al een grootheid met een wereldtitel. Ik had pas een overwinning geboekt. Ik ging de uitdaging graag aan."

De Duitser bevestigt dat de onderlinge relatie aanvankelijk erg ontspannen was. "We hadden een goede relatie in het eerste jaar. We opereerden op hetzelfde niveau. Maar in 2014 veranderde dat, er stond ineens zoveel op het spel. We wilden allebei kampioen worden met Mercedes."

Daarna ging het bergafwaarts met de vriendschap, die nog dateerde van hun gezamenlijke karttijd. "Onze relatie ging achteruit. Ach, er was zoveel politiek in het team en achter de schermen waren er zoveel discussies." De wereldkampioen van 2016 wijdt daar verder niet over uit, maar impliceert indirect dat er binnen het team de nodige onenigheid heerste.

Ondanks de rivaliteit en enkele aanvaringen op het circuit (Spielberg, Barcelona) is Rosberg vol lof over het rijderstalent van Lewis Hamilton. "Hij is zo sterk in de onderlinge duels. Hij blijft altijd netjes in het grijze gebied. Dat is echt zijn grote kracht, dat hij nooit de grenzen overschrijdt."

Over zijn plotselinge terugtreden luttele dagen na het behaalde kampioenschap in 2016 is de 23-voudig Grand Prix-winnaar heel resoluut: "Mooier zou het namelijk nooit meer worden. De strijd met Lewis was echt heel zwaar geweest. Dit was het perfect moment om te stoppen. Dit was de best denkbare exit. Er zijn namelijk meer dingen belangrijk in het leven dan autosport. Ik heb de Formule 1 altijd als een tussenstation beschouwd. Het is een goede beslissing geweest."

Nico Rosberg is tegenwoordig analist bij de Duitse tv-zender RTL en tevens werkzaam in duurzame energieprojecten.

Luister hier naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Dacht je dat er in tijden van corona niets te bepraten valt? Daar denken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen anders over. Corona, simracen, klantenauto's, alles komt voorbij!

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen