Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Bijzonder spannende dag voor Nederlandse F1-fans

Duizenden Nederlandse Formule 1-fans wachten vandaag vol spanning op hét verlossende mailtje? Hebben ze kaarten weten te bemachtigen voor de Nederlandse Grand Prix, ja of nee?

Zandvoort GP Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Iedereen die zich heeft ingeschreven voor kaarten voor de Nederlandse Grand Prix weet vandaag of hij volgend jaar wel of niet op de tribune zal zitten tijdens de eerste Nederlandse Formule 1 Grand Prix in 35 jaar.

Waar er ongetwijfeld een heleboel mensen (Circuit Zandvoort kan 105.000 bezoekers verwelkomen) een vreugdesprongetje zullen maken, zal het merendeel van de aanvragers van kaarten teleurgesteld achterblijven. Afgelopen weekend werd immers duidelijk dat er meer dan een miljoen ticketaanvragen gedaan zijn.

Met het antwoord op de vraag of men wel of niet verwacht wordt op Circuit Zandvoort komt een einde aan een lang en bijzonder selectieproces. Formule 1-liefhebbers konden zich oorspronkelijk van 27 mei tot en met 16 juni registreren bij de organisatie van de Dutch GP als zijnde 'geïnteresseerd'.

Tussen 25 juni en 9 juli konden die geregistreerde racefans vervolgens daadwerkelijk een aanvraag doen voor één of meerdere tickets. Omdat de interesse zoals verwacht zeer groot was, volgde een lotingsprocedure.

Mensen die vandaag te horen krijgen dat ze zijn ingeloot krijgen vanaf morgen (24 juli) vijf dagen de tijd om de betaling te voldoen. De tickets zullen daarna naar verwachting in april 2020 worden verstuurd aan de gelukkigen.

Voor de mensen die vandaag helaas achter het net vissen, gloort er nog een sprankje hoop. De organisatie sluit niet uit dat er op enig moment extra kaarten beschikbaar komen. Toegewezen kaarten die niet gebruikt worden, kunnen in 2020 bovendien opnieuw worden aangeboden via een officieel resell-platform. Meer informatie daarover volgt later dit jaar nog.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen