Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bijzondere scores voor Verstappen in nieuwe Formule 1-game

Max Verstappen is veruit de snelste coureur volgens de beoordelingen in de nieuwste Formule 1-game, die bijna uitkomt. Toch is er een statistiek waarop hij bijzonder laag scoort.

De nieuwste Formule 1-game komt op 1 juli 2022 uit. In F1 2022 krijgen alle coureurs ook weer een zogeheten Driver Rating. Deze dynamische scores worden gebruikt in de Mijn Team-gamemodus en veranderen gedurende het seizoen op basis van de prestaties van de coureurs in de echte wereld. Drie Britse journalisten, Anthony Davidson, David Croft en Alex Jacques hielpen de gamestudio Codemasters bij het opstellen van de ratings, die verder met behulp van algoritmes worden bepaald. De scores zijn opgedeeld in vier categorieën, waarna er vijf scores uit komen rollen. Experience (EXP): Gebaseerd op de hoeveelheid races die de coureur tijdens zijn carrière heeft gereden. Racecraft (RAC): De capaciteiten van de coureur om op een hogere positie te eindigen dan waar deze is gestart. Awareness (AWA): Een hogere awareness zorgt voor minder aanwezigheid in de Steward's Room. Straffen die tijdens echte races worden uitgedeeld hebben impact op de rating in de awareness-categorie. Pace (PAC): Hoe sneller de rondetijden tijdens de kwalificatie en de rondetijden tijdens de race, hoe hoger de pace-rating. Als een coureur boven zijn teamgenoot eindigt, dan wordt dit ook meegenomen in de pace-rating. Rating (RTG): Een combinatie van vier voorgaande pijlers. Deze algemene rating kan gedurende het seizoen omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van de prestaties van de coureur.

Goede en middelmatige scores voor Verstappen

Kijkend naar de ratings voor de nieuwe game, vallen er enkele dingen op. Kijkend naar de algemene ratings, dus het gemiddelde, staan Max Verstappen en Lewis Hamilton samen bovenaan met een score van 94, waarbij 100 het maximale is. Charles Leclerc (92), Lando Norris (90) en George Russell (90) zijn de andere topscores. Ondereaan bungelen Nicholas Latifi en Guanyu Zhou met een algemene score van 70. Verstappen scoort goed op het gebied van Pace. Hij is met afstand de snelste, volgens de ontwikkelaars. Hij scoort 97. Charles Leclerc scoort 95, Lewis Hamilton 93, George Russell 93, Lando Norris 92 en Valtteri Bottas 90. Andere coureurs zitten onder de 90. Ook is Verstappen qua racecraft de beste. Hij scoort 98. Lewis Hamilton moet het doen met 'slechts' een score van 96. Charles Leclerc en Lando Norris (beiden 94) volgen daarna. Een viertal coureurs krijgt een score van 90 qua racecraft, namelijk Pierre Gasly, George Russell, Esteban Ocon en Alexander Albon. De opvallend lage score krijgt Verstappen voor awareness. Daar waar alle andere topcoureurs ruim in de 80 of 90 scoren, moet de Red Bull-coureur het doen met een rating van 79. Daarmee scoort hij bijvoorbeeld minder dan Mick Schumacher (80). Hamilton (92), Bottas (93), Vettel (92), Ricciardo (93) en Leclerc (91) scoren het beste op dit vlak. Afgaande op de beschrijvingen van de scores, komt dat doordat Verstappen volgens hen te vaak bij de stewards komt. Verstappen heeft momenteel de meeste strafpunten, maar in 2022 kreeg hij nog geen enkel strafpunt van de FIA. Hieronder zien we alle driver cards op een rijtje!

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst