Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Binotto verdedigt Sainz na desastreuze Grand Prix: "Hij had veel pech"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto kan met tevredenheid terugkijken op de Grand Prix van Australië, al viel Carlos Sainz al vroeg uit tijdens de race. De Scuderia leidt echter beide wereldkampioenschappen in de Formule 1.

Na ronde drie van het Formule 1-wereldkampioenschap leidt Ferrari in zowel de coureurs- als de constructeursstand. Charles Leclerc won de GP van Australië op zeer dominante wijze, maar teamgenoot Carlos Sainz viel al uit in de derde ronde van de race. Teambaas Mattia Binotto is echter blij met het coureursduo en de huidige stand van zaken bij de Italiaanse renstal. "We zijn natuurlijk blij met deze overwinning", zegt hij bij Sky Sports Italia . "De wagen en het team werken heel goed, we kunnen tevreden zijn met hoe het nu gaat." De overwinning in Melbourne werd nog makkelijker toen de grootste concurrent, Max Verstappen, uitviel met een motorprobleem. Binotto kijkt er echter niet naar: "We concentreren ons alleen op onszelf." "Je ziet dat vanaf de eerste race van het seizoen alles perfect moet zijn om de race te kunnen winnen en het lukte hier ook in Australië. Sainz had heel wat pech gedurende het weekend. De kwalificatie liep bijvoorbeeld niet lekker voor hem. Vandaag moest hij op de harde band starten en dat was, ook psychologisch gezien, niet makkelijk. Ik ken Sainz echter goed en weet dat hij de volgende race in Imola er weer bij zal staan. Hij is mentaal heel sterk."

Binotto verwacht een sterke comeback van Sainz

Terwijl Leclerc het wereldkampioenschap leidt met een grote voorsprong op de rest van het veld, gaat het minder goed bij Sainz. Door een DNF in Australië blijft hij staan op de derde plaats in het kampioenschap met 33 WK-punten. Dit is bijna veertig punten minder dan zijn teamgenoot. Binotto verwacht echter dat de Spanjaard terug zal slaan. "Je ziet dat Sainz zich óók wil laten zien. Dit weekend zat het het hem niet mee, maar ik verwacht dat hij er in Imola gewoon weer bij zal staan", aldus de teambaas van de Scuderia, die niet kan wachten om weer te racen in het thuisland van Ferrari. "We kijken er natuurlijk naar uit om naar Imola te gaan en om de start van het seizoen daar samen (met de Italianen, red.) mee te mogen maken." "Het begin van het seizoen is heel intens geweest met al het reizen naar de verschillende landen, dus ik ben blij om weer in Italië te kunnen racen. We hebben hard gewerkt aan de betrouwbaarheid en we zijn blij met hoe het nu gaat. We moeten er echter aan blijven trekken, want het kan nog altijd fout gaan."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'