Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto verdedigt Sainz na desastreuze Grand Prix: "Hij had veel pech"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto kan met tevredenheid terugkijken op de Grand Prix van Australië, al viel Carlos Sainz al vroeg uit tijdens de race. De Scuderia leidt echter beide wereldkampioenschappen in de Formule 1.

Sainz handen in het haar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na ronde drie van het Formule 1-wereldkampioenschap leidt Ferrari in zowel de coureurs- als de constructeursstand. Charles Leclerc won de GP van Australië op zeer dominante wijze, maar teamgenoot Carlos Sainz viel al uit in de derde ronde van de race. Teambaas Mattia Binotto is echter blij met het coureursduo en de huidige stand van zaken bij de Italiaanse renstal.

"We zijn natuurlijk blij met deze overwinning", zegt hij bij Sky Sports Italia. "De wagen en het team werken heel goed, we kunnen tevreden zijn met hoe het nu gaat." De overwinning in Melbourne werd nog makkelijker toen de grootste concurrent, Max Verstappen, uitviel met een motorprobleem. Binotto kijkt er echter niet naar: "We concentreren ons alleen op onszelf."

"Je ziet dat vanaf de eerste race van het seizoen alles perfect moet zijn om de race te kunnen winnen en het lukte hier ook in Australië. Sainz had heel wat pech gedurende het weekend. De kwalificatie liep bijvoorbeeld niet lekker voor hem. Vandaag moest hij op de harde band starten en dat was, ook psychologisch gezien, niet makkelijk. Ik ken Sainz echter goed en weet dat hij de volgende race in Imola er weer bij zal staan. Hij is mentaal heel sterk."

Binotto verwacht een sterke comeback van Sainz

Terwijl Leclerc het wereldkampioenschap leidt met een grote voorsprong op de rest van het veld, gaat het minder goed bij Sainz. Door een DNF in Australië blijft hij staan op de derde plaats in het kampioenschap met 33 WK-punten. Dit is bijna veertig punten minder dan zijn teamgenoot. Binotto verwacht echter dat de Spanjaard terug zal slaan.

"Je ziet dat Sainz zich óók wil laten zien. Dit weekend zat het het hem niet mee, maar ik verwacht dat hij er in Imola gewoon weer bij zal staan", aldus de teambaas van de Scuderia, die niet kan wachten om weer te racen in het thuisland van Ferrari. "We kijken er natuurlijk naar uit om naar Imola te gaan en om de start van het seizoen daar samen (met de Italianen, red.) mee te mogen maken."

"Het begin van het seizoen is heel intens geweest met al het reizen naar de verschillende landen, dus ik ben blij om weer in Italië te kunnen racen. We hebben hard gewerkt aan de betrouwbaarheid en we zijn blij met hoe het nu gaat. We moeten er echter aan blijven trekken, want het kan nog altijd fout gaan."

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull