Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Binotto wijst naar verliezend Mercedes: "Zie je wel dat niet alleen Ferrari fouten maakt!"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto kijkt terug naar de strategische keuzes tijdens de Grand Prix van Mexico en wijst op het feit dat niet alleen zij fouten maken, maar ook Mercedes.

Binotto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De fouten die Ferrari dit seizoen heeft gemaakt, hebben een beetje een stempel gedrukt op de Scuderia. Een groot deel van die fouten waren strategische missers. Maar de Italiaanse renstal lijkt inmiddels enigszins onder controle te hebben.

Daarentegen lijkt Mercedes nu enkele strategische fouten te maken in de strijd met Red Bull. In Mexico was de Britse renstal snel, maar koos het strategische team voor de harde compound die minder goed bleek te zijn dan verwacht.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto begint te grinniken wanneer hem daarnaar gevraagd wordt. "In Hongarije werden wij bekritiseerd. Het is normaal dat we worden bekritiseerd als we dingen doen die niet helemaal goed zijn. Mercedes heeft misschien ook de laatste race in Austin verloren door niet voor de juiste banden te kiezen. Dus ik denk niet dat alleen wij fouten of andere keuzes maken", aldus Binotto tegenover de media, waaronder RacingNews365.

De juiste strategie

Ferrari ging in Mexico, net als het race-winnende Red Bull, voor de soft-medium strategie. Het was voor de Scuderia en Binotto al snel duidelijk dat dit de way to go was.

"We zagen dat er niet veel slijtage was op de zachte band, of in ieder geval zo weinig om voor een éénstopper met soft-medium te gaan. In de race moesten we onze banden managen om ervoor te zorgen dat we met één stop de race konden uitrijden en dat is misschien ook een van de oorzaken geweest van ons langzame tempo."

"Bandenmanagement was dus zeker een onderwerp in de race. Maar toch zijn we ervan overtuigd dat soft-medium de juiste keuze was", sluit Binotto af.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"