Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2022

Bizar: Dakar-auto rijdt over motorcoureur heen en ontsnapt met lichte straf

Tijdens de eerste etappes van de Dakar Rally ging het dit jaar bijna heel goed mis toen autocoureur Giniel de Villiers een collega motorcoureur aanreed die naast zijn motor stond. De Villiers kreeg daar slechts een tik op de vingers voor.

In Saoedi-Arabië is er genoeg ruimte voor alle Dakar-deelnemers, zo zou je zeggen, maar in etappe 1B ging het toch bijna helemaal mis tussen de Zuid-Afrikaanse autocoureur Giniel de Villiers en de Chileense motorcoureur Cesar Zumaran, die elkaar tegenkwamen tussen een aantal rotspartijen.

De Villiers reed in zijn Toyota-auto in op de nietsvermoedende stilstaande motorcoureur, die vervolgens met motor en al omviel. De Zuid-Afrikaan trapte gelukkig nog net op tijd op de rem, waardoor ernstig letsel bij de Chileen ternauwernood werd voorkomen.

Lichte straf voor De Villiers

Wel reed hij vervolgens door zonder te checken of het allemaal goed ging met zijn collega, terwijl dat volgens de Dakar-regels verboden is. Hij werd vanwege het voorval dan ook naar de stewards van de Dakar Rally gestuurd.

Daar claimde De Villiers dat hij niet stopte omdat hij bang was vast te komen zitten en omdat de Chileen volgens hem wuifde dat alles oke ging. Omdat het volgens de regels verplicht is om te stoppen als je iemand aanrijdt, kreeg de Zuid-Afrikaan wel een straf.

Het was een straf die bij sommigen verbazing opwekte. De Villiers kreeg namelijk slechts vijf minuten opgeteld bij zijn eindtijd van de dag, een van de minst zware tijdstraffen die de stewards uit kunnen delen. Beiden doen gewoon nog steeds mee aan de Dakar Rally en de Chileen maakt het goed.

Check de beelden van het incident hieronder.

RN365 Nieuwsdossier Dakar Rally 2022

Het autosportseizoen 2022 gaat traditioneel weer van start met de beroemde Dakar Rally. In de woestijn van Saoedi-Arabië vechten de coureurs het in onder andere auto's, op motoren en in de trucks onderling met elkaar uit.

8 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin