Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen merkt vertekend beeld tussen Hamilton en Russell op

Terwijl George Russell vierde staat in het coureurskampioenschap, vinden we Lewis Hamilton terug op de zevende plaats. Het onderlinge verschil is twintig punten en op het circuit lijkt Russell ook beter te presteren. Jeroen Bleekemolen merkt in gesprek met RacingNews365 op dat het niet helemaal is wat het lijkt.

George Russell doet het bij de start van het huidige seizoen feitelijk gezien beter dan Lewis Hamilton. De kersvers Mercedes-coureur staat hoger in het coureurskampioenschap, mede door een aantal knappe puntenfinishes, terwijl Hamilton het vaak zwaar had. Dit was vooral te zien in Imola, waar Russell vierde werd, terwijl Hamilton genoegen moest nemen met P13. Dit komt grotendeels door de problemen bij de Duitse renstal. Waar het team in de voorgaande jaren nog domineerde, is Mercedes nu teruggezakt achter in ieder geval Ferrari en Red Bull. "Ze doen dit jaar niet echt meer mee, dat is wel duidelijk", oordeelt Jeroen Bleekemolen wanneer RacingNews365 hem vraagt naar wanneer de problemen kunnen worden opgelost. "De afstand is veel te groot, en dan heb je het middenveld waar het heel close is." Hierin zit 'm volgens de Nederlandse coureur ook de verklaring voor het relatief grote puntenverschil tussen Russell en Hamilton. "Als je niet helemaal je weekend hebt, dan sta je in plaats van vijfde ineens vijftiende. Dit hebben we bij Hamilton al twee keer gezien. Die kanttekening moet dus worden geplaatst bij zijn prestaties, want hij heeft natuurlijk al wel een keer op het podium gestaan." "Hij had eigenlijk ook de podiumplaats van Russell moeten hebben in Australië. Hamilton had gewoon pech met de safety car. Als je het reëel bekijkt, dan is Hamilton helemaal niet zó slecht geweest. Hij had er natuurlijk beter voor kunnen staan qua punten, maar het verschil is niet zo heel groot."

Bleekemolen: 'Bij Russell zat het allemaal mee'

Al op zaterdag gaat het volgens Bleekemolen mis bij Hamilton. "In Jeddah had hij een megaslechte zaterdag en nu heeft hij in Imola weer een slechte kwalificatie gehad. Alles zat daar net weer even tegen. Hij had ook geen topstart en bij de pitstop verloor hij wat plaatsen. Ondertussen zat het bij Russell allemaal weer mee." "Als je het zo bekijkt, dan is het verschil tussen de twee heel klein", benadrukt Bleekemolen. "Hamilton is echt niet helemaal van het padje af met die auto. Hij had twee keer op het podium kunnen staan en stond er al een keer op." Hoe vaak de coureurs van Mercedes nog de kans krijgen om het podium, of zelfs een overwinning, te behalen, dat is volgens hem nog gissen. "Het is heel moeilijk te voorspellen, want wat doet een upgrade? Werkt het allemaal wel? En wat doen de anderen?" "Dat zijn dingen die je pas ziet als je gaat rijden. Natuurlijk is Mercedes altijd een topteam geweest en ze zullen echt wel met goede upgrades komen, maar het veld zit zó dicht bij elkaar. Als je met een upgrade een klein beetje de plank misslaat, dan sta je meteen weer vijf of acht plaatsen naar achteren."

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije