© Force India

Nieuwsoverzicht

Bod Andretti op Formule 1-team Force India afgewezen

09 aug. 2018 17:19 René Oudman 1 reacties
Als het door Lawrence Stroll geleide consortium niet had bestaan, dan was Michael Andretti waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van Force India geworden. De 55-jarige Amerikaan, zoon van de legendarische Mario Andretti, was van zins om een bod te doen op het team dat onder curatele stond. Dat het uiteindelijk niet zijn kant op is gevallen, stelt hem bijzonder teleur, zo weet vader Mario.

"Michael ziet de sport als een kans om zaken te doen", verklaart Mario Andretti in een exclusief gesprek met Racingnews365. "Op dit moment komt hij met Andretti Autosport uit in vijf verschillende klassen, te weten de IndyCars, de Indy Lights, WRX, Formule E en de Australische Supercars. Zijn doel is om eigenaar te zijn van een Formule 1-team en die kans kwam ontzettend dichtbij."

Uiteindelijk werd het bod van Andretti en co. afgewezen ten faveure van het consortium Stroll. "Michael verdient geen centen buiten de sport, en dus moet hij het hebben van investeerders. Hij heeft een goede groep mensen om zich heen verzameld en voer in de juiste koers om naar Formule 1-mogelijkheden te kijken. Wat hem zo aantrok aan Force India, naast dat het natuurlijk naar een nieuwe eigenaar zocht, is dat je met dat team ook nog mogelijkheden hebt. Ze doen mee voor de punten en noteren met enige regelmaat een mooi resultaat."

Waar zoon Michael dolgraag teambaas van Force India was geworden, is vader Mario vooral blij voor de sport dat het team is gered. "Het is goed dat Force India een nieuw 'thuis' heeft gevonden. Natuurlijk is Michael teleurgesteld, hij had graag gezien wat hij had kunnen bewerkstelligen. Desalniettemin is hij ook vast blij dat het team is gered."

Op de vraag of het een schande voor de sport is dat de vader van een van de coureurs een heel team koopt, barst Andretti in een lachen uit. "Als ik een rijke vader had gehad die mij aan een plekje in de sport had kunnen helpen, dan was ik daar bijzonder blij mee geweest. Bovendien is Lance Stroll echt niet zomaar de eerste de beste coureur, dat heeft hij vorig jaar met strakke optredens in Canada, Azerbeidzjan en Italië wel bewezen. Wellicht dat hij in dienst van een ander team, en achter het stuur van een andere wagen, meer van zijn talent kan etaleren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen