Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas blijft achter boordradio-tirade staan: "Dit is wat er van komt"

Valtteri Bottas vindt niet dat hij tijdens de Grand Prix van Frankrijk te ver ging met zijn tirade over de boordradio. De Fin baalde flink van het feit dat hij voorbij gereden werd door de Red Bulls en niemand van Mercedes naar hem luisterde.

Bottas France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het ging niet echt lekker met Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De Fin ging van start vanaf P3 en leek die positie met zijn één-stopper ook lange tijd te kunnen behouden, totdat Sergio Perez hem door een slimmere strategie een paar ronden voor de finish alsnog te grazen nam en zo een podiumplaats van hem afsnoepte.

Bottas had echter tijdens de race al kenbaar gemaakt dat de strategie waar Mercedes op zat in zijn ogen niet de juiste was. Alleen werd daar door het team geen gehoor aan gegeven, tot grote onvrede van de coureur. "Waarom luistert er fucking niemand naar me als ik zeg dat dit een twee-stopper wordt?! Fucking hell!"

Na afloop van de race op Paul Ricard was Bottas enigszins bekoeld, maar bleef hij achter zijn uitspraken staan. Hij maakt zich dan ook niet druk dat hij te ver zou zijn gegaan. "Totaal niet, ik maakte heel duidelijk wat ik dacht", zegt de Fin tegen diverse media waaronder RacingNews365.

"Ik suggereerde al vroeg in de race een twee-stopper, maar het team besloot om één keer te pitten. Het team ging voor een één-stopper en dit is wat er van komt", aldus Bottas die uiteindelijk achter Sergio Perez op de vierde plaats finishte.

Hoewel Bottas natuurlijk op meer gehoopt had, was hij allang blij dat hij na twee races buiten de punten (een uitvalbeurt in Monaco en een P12 in Azerbeidzjan) weer eens in de top tien finishte. "Ik pakte tenminste weer wat punten, want ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst deed."

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen