Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas: "Ik ben hier niet om anderen voorbij te laten"

Valtteri Bottas rijdt maar voor één iemand rond en dat is hijzelf. De Fin zegt zich bezig te houden met zijn eigen races en zich niet druk te maken om zijn snellere teamgenoot Lewis Hamilton als die achter hem zit, zoals bij de Grand Prix van Spanje het geval was.

M265694
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamtilon was tijdens de Grand Prix van Spanje al gestopt voor vers rubber toen hij op de baan zijn teamgenoot Valtteri Bottas weer tegenkwam. De Fin was wat langzamer en werd door de engineers van Mercedes dan ook verteld dat hij het de leider in het kampioenschap niet te moeilijk moest maken.

Na bochtenlang achter elkaar aan te hebben gereden en echt te hebben geracet voor positie, kreeg Hamilton in bocht tien eindelijk een klein gaatje van zijn teamgenoot waar hij hem kon inhalen. De Brit reed vervolgens bij hem weg om even later Max Verstappen voor de overwinning in de race voorbij te gaan.

Heel erg van harte leek het dus niet te gaan. Na afloop legde Bottas in gesprek met Sky Sports uit waarom hij niet zo snel opzij ging. "Ik had Lewis zeker eerder voorbij kunnen laten gaan, maar ik was ook bezig met mijn eigen race."

Bottas probeerde op dat moment om Charles Leclerc van Ferrari buiten zijn pit window te krijgen, zodat hij nog een keer kon stoppen voor softs om daarmee voor de snelste ronde en een extra WK-punt te gaan. "Ze vertelden me dat ik Lewis niet teveel moest ophouden, maar zoals ik al zei: ik was ook met mijn eigen race bezig. Ik ben hier niet om anderen voorbij te laten, ik ben hier om te racen."

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto