Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas: "We kunnen Red Bull zeker aanvallen morgen"

Slaagt Valtteri Bottas er eindelijk eens in Lewis Hamilton af te troeven in de kwalificatie, wordt hij op de grid alsnog drie plaatsen teruggezet. Echter, wat hem betreft is er nog niks verloren, want hij denkt dat Red Bull gepakt kan worden.

Bottas Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Dat laat Valtteri Bottas tenminste blijken als hem nadat hij uit de Mercedes is gestapt gevraagd wordt of men de Red Bulls in de race kan aanvallen: "Ja, zonder meer", antwoordt hij stellig (maar met een knipoog?).

Hij moet van wat verder komen dan zijn kwalificatie doet vermoeden. Hij heeft immers een tijdstraf aan de broek van drie plaatsen voor zijn spin in de pitstraat in de tweede vrije training: "Ik denk dat ik als vijfde start morgen. Natuurlijk was ik liever als tweede gestart, maar evengoed denk ik dat we er een goede kwalificatie op hebben zitten."

"In de laatste twee vrije trainingen worstelde ik nog een beetje met de auto, maar met de setup zijn we de juiste weg in geslagen. Het gevoel was beter en ik voelde me meer op mijn gemak in de auto", vervolgt Bottas die aangeeft dat hij misschien nog wat harder had gekund.

"Tijdens mijn eerste run in Q3 had ik wat last van verkeer toen Yuki Tsunoda voor me zat. Ik denk dat ik daar een paar tienden verloor, dus wie weet wat er nog meer in had kunnen zitten."

Bottas start morgen op de medium band en daar is hij blij mee. "Dat is tenminste waar we met twee runs op de medium band in Q2 op in hebben gezet."

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Stiermarken 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen