Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas onthult: "F1 heeft ons toekomstbelofte gedaan na raketinslag Saoedi-Arabië"

Op vrijdag werd de Formule 1-paddock letterlijk opgeschud door een raketinslag op zo'n tien kilometer van het circuit. Er werd gedebatteerd of het weekend daarna doorgang kon vinden. Het weekend ging inderdaad verder, maar niet voor de F1-bazen een belofte maakten aan de coureurs.

Saudi 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Veel ophef in Saoedi-Arabië afgelopen vrijdag toen tijdens de tweede vrije training een raket insloeg op zo'n tien kilometer van het Formule 1-circuit in Djedda. Na de training gingen de coureurs en de teambazen in overleg, waarna de coureurs uren lang doorpraatten. Sommigen wilden niet verder, maar na een lange meeting werd hun veiligheid door de F1-bazen gegarandeerd.

Meerdere scenario's werden besproken, zo onthult Bottas in gesprek met onder meer RacingNews365. "We hebben samen de beslissing gemaakt, dus ik kan er mee leven. Wij coureurs waren bezorgd. Was het wel veilig om hier te racen? We hebben een redelijke uitleg gekregen. Vervolgens zijn we alle opties doorgelopen: wat als we niet racen?"

Niet racen geen optie

Uiteindelijk besloten de coureurs om toch verder te gaan met het raceweekend. Als ze namelijk waren afgehaakt, dan had dat niet betekend dat alle teams zomaar even op vrijdagavond naar huis konden vliegen, zo legt de coureur van Alfa Romeo uit.

"Als we niet zouden racen, dan had dat natuurlijk betekend dat de teams nog hier moesten blijven om in te pakken en je kan ook niet opeens nieuwe vluchten naar huis opzetten. We waren er al, dus dan was het het beste om te racen. Ze hebben de veiligheid en de verdediging verbeterd, dus toen waren we het er over eens om dan maar te racen en te hopen op het beste."

Beloftes van F1

De coureurs besloten echter wel pas verder te gaan met het weekend als de F1-bazen een belofte maakten. Dat hebben ze ook gedaan. Er zal nog eens goed nagedacht worden over de toekomst van de race in Djedda. Of dat zal resulteren in een verscheurd contract, lijkt echter nog maar zeer de vraag.

"Het was een uitdagend weekend. Vanwege het circuit zelf, maar natuurlijk werd het op vrijdagavond ook heel laat", zo doelt hij op de meeting. "Op sommige circuits zijn die discussies niet nodig. Het is een unieke Grand Prix", zegt hij tactisch.

"De Formule 1-bazen hebben ons in ieder geval beloofd om alle toekomstige evenementen nog eens te heroverwegen, inclusief de Grand Prix van Saoedi-Arabië, om er zo voor te zorgen dat we naar de juiste plekken gaan waar de veiligheid 100% gegarandeerd is als we daar zijn", aldus Bottas.

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1