Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas op het matje geroepen bij stewards na spin in pitlane

Valtteri Bottas moet zich tegenover de stewards gaan verantwoorden voor de spin die hij tijdens de tweede vrije training maakte in de pitlane.

Tijdens de tweede vrije training keek iedereen in de pitstraat en al helemaal de mannen van McLaren plots raar op. Valtteri Bottas stond namelijk overdwars voor hun neus. De Fin had net een vers setje banden gehaald en bij het wegrijden verloor hij de controle en spinde hij in de pitlane. Het was gelukkig niet druk in de pitstraat, waardoor hij niemand raakte. Hij kwam voor de deur bij McLaren staan, wiens personeel hem weer de goede kant op stuurde. McLaren klaagde meteen op de radio en vond het niet kunnen, omdat het heel gevaarlijk was. Bottas is dan ook door de stewards op het matje geroepen. Hem hangt dan ook een straf of in ieder geval een dikke boete boven het hoofd.

1408421024127987726

Een spin in de pitlane! Bottas laat z'n team weten dat 'ie de banden alvast heeft opgewarmd #ZiggoSportF1 #F1 #StyrianGP pic.twitter.com/uMSy72gZYU — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) June 25, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi