Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas over titeldroom: "In plaats van erover praten, moet ik het op de baan laten zien"

Valtteri Bottas staat na elf verreden Grands Prix op de tweede plek in de strijd om het wereldkampioenschap, achter teamgenoot Lewis Hamilton. Zijn Engelse concurrent heeft veruit de beste papieren om het seizoen winnend af te sluiten, maar Bottas heeft de moed zeker nog niet opgegeven.

bottas duitsland bijna spin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas kende een sterk begin van het huidige Formule 1-seizoen. Nadat hij in 2018-seizoen zonder ook maar één overwinning had afgesloten, was de Fin erop gebrand om het in 2019 beter te doen. Hij schoot dan ook als een razende uit de startblokken en wist de eerste Grand Prix van het seizoen, in Australië, meteen op zijn naam te schrijven.

Na de sterke seizoensstart van Bottas nam teamgenoot Lewis Hamilton het heft echter snel terug in handen. Nu het seizoen over de helft is, gaat de Engelsman comfortabel aan de leiding en lijkt hij af te stevenen op zijn zesde wereldkampioenschap. Tijdens de Grand Prix van Duitsland verpestte de Fin door te crashen bovendien een uitgelezen kans om in te lopen op zijn rivaal. Toch heeft Bottas de moed nog lang niet opgegeven en is hij vastberaden om Hamilton de tweede seizoenshelft in te halen.

"Het seizoen is pas net over de helft, dus dat betekent dat er nog ruim 250 punten op het spel staan. Het zou dan ook onzinnig zijn om nu al de handdoek in de ring te gooien, want dat zijn erg veel punten", vertelt de Mercedes-coureur tegenover onder andere RacingNews365.

"In plaats van er hier over te praten, moet ik eigenlijk op de baan mijn ding doen, wedstrijden winnen en punten goed maken op Lewis. Daar ben ik elke race mee bezig en komend weekend heb ik wederom een kans om het gat te verkleinen", aldus Bottas.

Met medewerking van Joe van Burik.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez