Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas uit frustratie over eigen toekomst na uitstel deadline

Valtteri Bottas verwachtte beweging in de rijdersmarkt tussen de eerste twee races van de Europese triple-header, maar uitgestelde deadlines zorgen ervoor dat hij nog een tijdje moet wachten op definitief uitsluitsel voor zijn toekomst. Iets wat de Fin niet echt kan waarderen.

Bottas Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Valtteri Bottas liet in Spanje doorschemeren dat het niet lang meer ging duren tot bekend zou worden waar zijn toekomst ligt. De 34-jarige Fin had de verwachting dat er nieuws zou komen over zijn contractsituatie, of in ieder geval in de situatie van de coureurs aan wie hij verbonden is op de rijdersmarkt. Dat gebeurde echter niet. De 10-voudig racewinnaar is afhankelijk van andere ontwikkelingen op de markt, waar hij vervolgens op kan reageren.

Naast zijn huidige team, Stake F1, wordt Bottas in verband gebracht met een terugkeer naar Williams als partner van Alexander Albon. Bottas was tussen 2013 en 2016 al actief bij het team uit Grove. Het lijkt er echter op op dat Bottas, tussen de regels door, aan het wachten was op de aankondiging dat Sainz naar Williams zou gaan. Hij zou ook in de running zijn voor het enige overgebleven stoeltje bij Alpine, nu Pierre Gasly zijn contract voor meerdere jaren heeft verlengd bij het Franse team.

"Nee, eigenlijk niet", antwoordde hij lichtelijk gefrustreerd aan de media, waaronder RacingNews365, toen hem gevraagd werd of hij nieuws te melden had over zijn F1-toekomst. "Ik hoopte dat er eerder deze week beslissingen zouden worden genomen, maar de deadlines zijn opnieuw verschoven. Zo is de situatie, dus er is niets nieuws ten opzichte van vorige week."

Met Lance Stroll die ook zijn F1-plannen bekend heeft gemaakt, begint het aantal beschikbare stoelen flink te slinken. Naast Carlos Sainz is Bottas ook een belangrijke speler in Silly Season, omdat hij bij meerdere teams wordt genoemd als coureur in 2025. Ondanks de vele gesprekken die worden gevoerd, blijft de Finse coureur zich richten op het verbeteren van de vooruitzichten van Stake F1 in het huidige seizoen, waarin het team onderaan het constructeurskampioenschap staat.

"Ik ben actief geweest (in de gesprekken, red.), maar minder in het raceweekend, omdat ik me wil concentreren op mijn werk en omdat we als Stake F1 punten moeten gaan scoren. Dat is nu het belangrijkste", aldus Bottas. "Op mijn vrije dagen ben ik actief geweest met mijn management bij verschillende teams, waaronder natuurlijk dit team. Ik wacht tot alles op zijn plaats valt en dan moet het allemaal snel gebeuren", zo sluit Bottas af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA Stewards vellen oordeel over incident Verstappen