Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas zucht: "Hopelijk is het nu klaar met de motorwissels"

Valtteri Bottas is koning van de motorwissels dit seizoen. In de Verenigde Staten begon de Fin alweer met een nieuwe motor.

Mercedes lijkt een groot probleem te hebben met de power unit. Valtteri Bottas begon de Grand Prix van de Verenigde Staten met wederom een nieuwe verbrandingsmotor. In Italië en Rusland had de Fin ook al een nieuwe motor moeten laten installeren. "Ik hoop echt dat ik nu klaar ben", zucht Bottas na afloop van de race in Austin tegen onder meer RacingNews365 . "Beide motoren die ik nu heb zien er goed uit, daar hebben we geen problemen aan ontdekt. Dus duimen dat ik richting het einde van het seizoen kan zonder straffen. Met hoe dicht het kampioenschap bij elkaar zit, kunnen zelfs die vijf plaatsen die je terug wordt gezet, je race in gevaar brengen", aldus de Mercedes coureur.

"Gewoon pech"

Bottas zegt helemaal op de hoogte te zijn van de situatie rondom zijn motoren. Als hem wordt gevraagd waarom hij vaker van motoren heeft moeten wisselen dan teamgenoot Lewis Hamilton, heeft de Fin daar een duidelijk antwoord op. "Ik heb gewoon wat minder geluk gehad." "Voordat de motor erin wordt geschroefd, heeft deze allerlei tests en betrouwbaarheid controles ondergaan. En in theorie zouden ze dan goed moeten zijn, maar het geluk is gewoon niet aan mijn zijde geweest en dat heeft tot iets meer defecte motoren geleid. Dat is gewoon pech", concludeert Bottas. De Fin kijkt dan ook uit naar een weekend zonder problemen in Mexico. "Ik hoop echt dat het een 'normaal' weekend wordt." Vrijdag 5 november reizen Bottas en zijn collega's af naar Mexico-stad voor de Grand Prix van Mexico.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje