Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Breaking: Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar

Mattia Binotto en het F1-team van Ferrari gaan per 31 december 2022 uit elkaar. Dit kondigde Ferrari zojuist aan.

Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al lange tijd gingen er geruchten over een naderend einde van de periode van Mattia Binotto als teambaas bij Ferrari. Binotto zelf beweerde bij hoog en bij laag dat hij zich geen zorgen maakten en dat de gesprekken met de Ferrari-top vruchtbaar waren, maar harde garanties kon hij niet afgeven.

Nu is echter duidelijk geworden dat Ferrari op zoek gaat naar een nieuwe teambaas. Middels een persbericht maakte men bekend dat men niet verder gaat met Binotto. Sterker nog het statement laat weten dat men het door Binotto zelf ingediende ontslag 'heeft geaccepteerd'.

Hoogste Ferrari-baas Benedetto Vigna bedankt Binotto voor zijn jarenlange inzet: "Ik wil hem danken voor zijn geweldige bijdragen gedurende 28 jaar en met name ook voor manier waarop hij van Ferrari weer een competitief team heeft gemaakt in de laatste jaren."

"Daardoor zijn we nu in de positie om het gevecht aan te gaan om de mooiste autosportprijs ter wereld, niet in de laatste plaats voor de vele fans overal op deze aarde."

"Iedereen binnen de Scuderia en Ferrari wenst Mattia het allerbeste voor de toekomst."

Tot slot geeft men aan dat de zoektocht naar de nieuwe teambaas in volle gang is en dat men verwacht dat een deal in het nieuwe jaar wordt gesloten.

Over het hoe en waarom van zijn afscheid wordt in het persbericht niet gerept, maar daarover publiceerde RacingNews365 op maandag al een uitgebreid achtergrondverhaal.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

28 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"