Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2022

Breaking: Formule 1 GP Rusland gaat niet door 'onder gegeven omstandigheden'

De Formule 1 heeft besloten vooralsnog niet af te reizen naar Sotsji voor de Grand Prix van Rusland die in september op de kalender staat.

Alonso Russia 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Op donderdagavond kwamen de Formule 1-teambazen samen met Formule 1-baas Stefano Domenciali bij elkaar om te spreken over de situatie rond de oorlog in Oekraïne. Belangrijkste vraag in het spoedoverleg was wat men ging doen met de Grand Prix van Rusland in september. Uit dat overleg is gekomen dat men de GP van Rusland tot nader order uit heeft gesteld, zo laat de Formule 1 middels een statement weten.

Het statement van de F1 luidt als volgt: "Het Formule 1-kampioenschap bezoekt landen over de hele wereld met als visie om mensen en landen te verenigen. We kijken geschrokken en met verdriet naar de gebeurtenissen in Oekraïne en hopen dat er zich snel een vredige oplossing aandient."

Vettel en Verstappen waren er al uit

"Op donderdagavond hebben de Formule 1, de FIA en de teams besproken hoe dat onze sport raakt en de conclusie die we daaruit hebben getrokken is dat het onder de gegeven omstandigheden onmogelijk is om de Russische Grand Prix te organiseren."

Van een harde afgelasting van het evenement lijkt vooralsnog dus geen sprake te zijn, maar mogelijk is dat een handigheidje van de Formule 1 om formeel geen contractbreuk te plegen, hetgeen de F1 op schadeclaims zou kunnen komen te staan.

Nog voordat de Formule 1 tot dit alles besloot, wist Sebastian Vettel al dat hij sowieso niet naar Rusland zou gaan. Ook Max Verstappen achtte dat niet verstandig. Kijkend naar circuit die mogelijk in het gat kunnen springen kom je uit bij Istanbul Park, het Sepang International Circuit in Maleisië en het Shanghai International Circuit in China.

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen