Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Breaking: Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder

Adrian Newey heeft na zijn aangekondigde vertrek bij Red Bull een nieuw Formule 1-avontuur gevonden. De topontwerper stapt over naar Aston Martin.

Newey Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin Aramco Formula One Team

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu bevestigd: Adrian Newey gaat in 2025 aan de slag bij Aston Martin. De Formule 1-legende kondigde eerder dit jaar aan dat hij vertrekt bij Red Bull, waarna de geruchten over zijn toekomst op gang kwamen. Lange tijd leek het op een overstap naar Ferrari uit te draaien, maar naarmate de tijd vorderde werd een deal steeds onwaarschijnlijker.

Uiteindelijk is de keuze op Aston Martin gevallen. Het team is de laatste tijd afgezakt in de pikorde, maar biedt wel een gloednieuwe fabriek en windtunnel aan Newey. De Brit heeft zo alle mogelijkheden om snelle auto's te ontwerpen, onder andere voor 2026. Dan gaan de reglementen op de schop en verschijnt Aston Martin met Honda-motoren aan de start.

De officiële titel die Newey krijgt is Managing Technical Partner. Maar hij wordt niet alleen een werknemer van Aston Martin, hij wordt tevens aandeelhouder van het Formule 1-team, zo staat in het persbericht te lezen.

Teameigenaar Lawrence Stroll is dolgelukkig met het aantrekken van Newey: "Dit is groot nieuws. Adrian is de beste van de wereld in wat hij doet en hij presteert op de toppen van zijn kunnen. Ik ben er ontzettend trots op dat hij zich Aston Martin voegt. Dit is ons grootste verhaal sinds de terugkeer van Aston Martin in deze sport."

"Het onderstreept opnieuw onze ambities om een team op te bouwen dat kan vechten om wereldtitels. Zodra Newey op de markt kwam, wisten we dat we hiervoor moesten gaan. De eerste gesprekken maakten duidelijk dat beide partijen een once-in-a-lifetime kans zagen. Adrian is een racer en één van de meest competitief ingestelde mensen die ik ken."

"Toen hij zag wat we hebben (op)gebouwd in Silverstone, met onze geweldige Technology Campus, manschappen en de nieuwe windtunnel, had hij snel door waar we op inzetten. We menen het serieus. Adrian deelt onze honger en onze ambities, hij gelooft in dit project en hij zal ons helpen ons volgende hoofdstuk uit de geschieden van Aston Martin in de Formule 1 te schrijven."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"