Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Red Bull en Ford slaan de handen per direct ineen

Red Bull Racing en Ford slaan de handen ineen. Dat hebben de twee partijen aangekondigd. In 2026 zullen de nieuwe motorpartners samen op de grid staan.

Vanaf 2026 zal Max Verstappen met een motor van Red Bull-Ford racen. Eerder deze vrijdag kondigde de Amerikaanse autofabrikant aan terug te gaan keren naar de Formule 1. De twee partijen gaan per direct samenwerking en de komende drie jaar samen in de achtergrond hard werken aan de nieuwe motor. In 2026 gaan er nieuwe reglementen in en wordt het hybride aandeel van de motor belangrijker. Bovendien wordt er vanaf dan met 100% duurzame brandstof geracet. De huidige Red Bull-motor, die in feite door Honda is ontwikkeld, zal de komende jaren nog worden gebruikt tot de nieuwe reglementen in 2026 ingaan. Ook AlphaTauri zal in 2026 overstappen naar de motor van Red Bull-Ford.

Horner reageert

Red Bull-teambaas Christian Horner is logischerwijs zeer blij met de nieuwe deal. "Het is fantastisch om Ford middels dit partnership weer terug te mogen verwelkomen in de Formule 1", zo glundert de Brit in New York. "Om als een onafhankelijke motorleverancier de mogelijkheid te hebben om te profiteren van de ervaring van Ford als fabrikant, geeft ons een goede positie ten opzichte van onze concurrentie." "Ford is een fabrikant met een rijke historie in de autosport, al generaties lang. Van Jim Clark tot Ayrton Senna en Michael Schumacher, die namen zeggen genoeg." "Voor ons als Red Bull Powertrains is het geweldig spannend om als Red Bull Ford te beginnen aan het volgende hoofdstuk. 2026 is nog ver weg, maar het werk is al begonnen. We kijken uit naar een nieuwe toekomst en de evolutie van Red Bull Racing", aldus de teambaas van Verstappen en Perez.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024