Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Red Bull grijpt in: management AlphaTauri op de schop

Franz Tost zal in de nabije toekomst niet meer de teambaas zijn van AlphaTauri. Red Bull grijpt in en gaat een nieuwe managementstructuur invoeren. Laurent Mekies komt over van Ferrari, zoals RacingNews365 op donderdag al kon onthullen.

Tost De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met het oog op de stabiliteit van het team op de lange termijn gaat het management bij AlphaTauri op de schop. Het team heeft een nieuwe structuur aangekondigd, waarbij Franz Tost op termijn het team zal verlaten en Laurent Mekies overkomt van Ferrari om zijn taak als teambaas over te nemen.

Daarnaast zal AlphaTauri per direct een nieuwe CEO aanstellen. Peter Bayer, voormalig FIA-kopstuk, zal bij het team in Faenza aan de slag gaan. Hij zat na zijn vertrek bij de FIA een jaar 'tussen de geraniums' en keert nu terug in de autosport. Hij zal zich bezig gaan houden met de 'strategische richting' van het team.

Het betekent het einde van Tost bij AlphaTauri. De Oostenrijker zal aan het einde van het jaar het team gedag zeggen, maar in 2024 nog wel als consultant op afstand zijn visie en mening met het team delen. Daarna is het echt klaar.

Tost was al sinds de creatie van het team, toen Red Bull in 2005 Minardi kocht en het omdoopte tot Toro Rosso, de baas. Hij had door de jaren heen onder meer Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen onder zijn hoede. Na negentien seizoenen zal er dus een einde aan komen.

Dit en vorig seizoen presteert AlphaTauri niet naar behoren. Nadat Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz overleed kwam er nieuw management bij de energiedrankjesfabrikant. Zij waren naar verluidt niet bepaald tevreden met de prestaties van het team. Men gaat nu veranderingen doorvoeren in de hoop het tij weer te keren.

Ook interessant:

Rijstijl 'waanzinnige' Verstappen laat zich niet kopiëren

Als Verstappen zoveel beter is dan de rest, waarom kopiëren de anderen dan gewoon zijn rijstijl niet? Een makkelijke vraag, maar laat het antwoord zich net zo makkelijk formuleren?

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust