Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

BREAKING: Ricciardo keert terug bij Red Bull

Daniel Ricciardo is in 2023 weer een Red Bull-coureur. Dat is nu officieel gemaakt. Hij wordt achter Max Verstappen en Sergio Perez de derde man.

Daniel Ricciardo gaat aan de slag als derde coureur bij Red Bull. Dat heeft het team op woensdag bekend gemaakt. Het nieuws hing al in de lucht, maar nu is het dus helemaal zeker. Naast Max Verstappen en Sergio Perez zal de Australiër de derde coureur worden bij Red Bull. Mocht een van de twee fulltime coureurs uitvallen, dan staat Ricciardo klaar om in te vallen.

Terug op het oude nest

Het betekent dat Ricciardo terugkeert op het oude nest. Hij was een Red Bull-junior en reed, na twee seizoenen voor Toro Rosso, van 2014 tot en met 2018 voor het grote Red Bull. Van 2016 tot en met 2018 was hij teamgenoten met Max Verstappen. Daarna vertrok hij naar Renault voor twee seizoenen, alvorens hij in 2021 bij McLaren kwam. Daar ging het niet goed en dus verloor Ricciardo zijn plekje. Hij ging op zoek naar een nieuw F1-avontuur. Een fulltime zitje voor 2023 vond hij niet, maar als derde coureur bij Red Bull hoopt hij zijn F1-carrière in leven te kunnen houden. Zijn doel is namelijk om in 2024 weer fulltime op de grid te staan. In 2023 gaat hij onder meer simulatorwerk verrichten voor Red Bull, maar ook zal hij testdagen op zich nemen en commerciële activiteiten.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'