Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Britse voormalig F1-coureur leeft mee met Hamilton: "Dit zal Verstappen voldoening geven"

Voormalig Formule 1-coureur en vijfvoudig Grand Prix-winnaar John Watson blikt met RacingNews365 terug op het begin van het seizoen. Hij ziet Mercedes worstelen, maar houdt vertrouwen in Lewis Hamilton, die een pijnlijk weekend achter de rug heeft.

John Watson reed van 1973 tot en met 1985 in de Formule 1 voor teams als Brabham, Surtees, Lotus en McLaren. Na 154 Grands Prix bleef zijn teller steken op vijf overwinningen en in totaal twintig podiumfinishes. De inmiddels 75-jarige Brit kroop in de telefoon om samen met RacingNews365 terug te blikken op het raceweekend in Emilia-Romagna en het begin van het seizoen. Watson ziet Mercedes en Hamilton worstelen. Afgelopen weekend was het absolute dieptepunt voor de zevenvoudig kampioen. "Op dit moment is Mercedes in geen velden of wegen te bekennen. Het was beschamend voor Lewis Hamilton om op een ronde achterstand gezet te worden door Max..."

Situatie Hamilton extra zuur na Abu Dhabi 2021

Volgens Watson is het extra pijnlijk voor Hamilton dat het juist Max Verstappen is die afgelopen weekend hem als eerste op een ronde achterstand zette. Na alle gebeurtenissen van vorig jaar wordt er zo extra zout in zijn wonden gestrooid. "Het zal Max enorm veel zelfvoldoening hebben gegeven", denkt de voormalig coureur. "De pijn waar Lewis mee om moet gaan, wetende dat hij blauwe vlaggen gaat krijgen voor de coureur die vorig jaar wereldkampioen is geworden..." "Ik heb het te doen met Lewis", vervolgt de sympathieke Watson. "Om in de situatie te zitten waarin hij zich bevindt, nadat hem zijn achtste wereldtitel is ontnomen door - in mijn optiek - slechte keuzes. De nasleep daarvan zit nog steeds diep bij Lewis."

Hamilton zal terugslaan

Watson houdt echter vertrouwen in Mercedes en Hamilton. Hij snapt de pijn van Lewis op dit moment, maar denkt dat zijn landgenoot er meteen weer zal staan zodra de problemen aan zijn bolide zijn opgelost. "Het wordt alleen maar erger doordat Mercedes momenteel geen competitieve auto heeft waarmee gestreden kan worden voor wereldtitels en waarmee hij zo dominant kan zijn als de laatste acht seizoenen", concludeert de voormalig teamgenoot van Niki Lauda. "Misschien dat er ergens een magische oplossing te vinden is. Het kan een simpele oplossing zijn, maar ook een complexe. Zodra ze in de positie belanden waarin ze de strijd met Ferrari en Red Bull aan kunnen gaan, zal je de Lewis van de vorige seizoenen in ieder geval weer zien."

Opmerkingen Red Bull

Ergens snapt Watson wel dat Red Bull-adviseur Helmut Marko na afloop van het desastreuze weekend van Hamilton de draak met hem probeerde te steken. "Wat Red Bull gewoon doet is meer zout in de wonden strooien. Dat hoort bij het spelletje." Wel is het de vraag of de manier waarop de correcte wijze is, redeneert John. "Misschien moeten ze dat niet zo opvallend doen, want soms zegt het meer over de persoon die de opmerkingen maakt dan over de persoon naar wie de opmerkingen bedoeld zijn. Het is een balans. Je kan je punt maken, maar je kan ook overdrijven", zo sluit de oud-coureur af.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"