Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown denkt dat F1 zonder Monaco kan: "Die races dragen meer bij aan de sport"

Een Formule 1-kalender waar de GP van Monaco niet op staat. McLaren-CEO Zak Brown kan het zich voorstellen, maar ziet dit niet snel gebeuren.

Brown Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de meest recente GP van Monaco laaide de discussie over de saaiheid van de races in het prinsendom weer op. Inhalen is nagenoeg onmogelijk en na de kwalificaite is het op zondag vaak filerijden naar de streep. Ook dit jaar was dat weer het geval. Het roept de vraag op of het iconische circuit in zijn huidige vorm nog wel op de F1-kalender moet blijven staan.

McLaren-CEO Zak Brown is duidelijk. "Kunnen we Monaco laten schieten? Dat zou kunnen. Ik denk dat de sport zo sterk is, we hebben zoveel geweldige races. Zou het kunnen zonder Monaco? Het kan. Zouden we de race moeten overslaan? Willen we dat? Ik denk niet dat we dat moeten en ik denk ook niet dat we het zullen doen. Maar zou het kunnen? Ja", is Brown duidelijk in de podcast Hot Pursuit Bloomberg.

Brown ziet ook dat de kijkcijfers van de GP van Monaco nog altijd hoog zijn, maar ziet ook dat andere races ook goed scoren. "Het spektakel in Monaco is nog steeds geweldig. Natuurlijk is het geen pure race. Het heeft altijd al de minste inhaalacties gehad.De F1 is nu commercieel zo sterk dat ze in Monaco ook een inhaalslag moeten maken."

"Er zijn andere races, zoals Miami, Singapore en Las Vegas die de kijkcijfers van Monaco ook halen. Daar heb je geweldige races, die meer bijdragen aan de groei van de sport. Het zou me desondanks verbazen als Monaco niet op de kalender zou blijven. Maar als het wel zo is... Dan zou het op korte termijn voor ophef zorgen, maar daarna zouden de mensen verder gaan en zou de Formule 1 weer net zo sterk zijn."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen