Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

Brown heeft F1-touwtjes uit handen gegeven: "Seidl doet het goed"

Directeur, manager, voorzitter, teambaas - Zak Brown had allerlei rollen binnen het McLaren-bedrijf en kwam haast om in het werk. Zodoende besloot de Amerikaanse marketingman om nieuw personeel aan te nemen. Andreas Seidl kreeg de touwtjes in handen wat betreft het dagelijkse reilen en zeilen binnen het F1-team.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Seidl, in het verleden de zeer succesvolle voorman van het WEC-project van Porsche, bezet zijn positie nu ruim twee maanden. McLaren heeft tegelijkertijd een flinke stap voorwaarts gezet - Carlos Sainz en Lando Norris kwamen in zowel Frankrijk als Oostenrijk beiden tot het scoren van WK-punten.

"Andreas runt nu het team, James Key is aangesloten als technisch directeur", belicht Brown tijdens de persconferentie op vrijdagmiddag de wijzigingen in het personeelsbestand. "Zij zijn de aanvoerders van onze toekomstcampagne en ik ben heel erg blij met hoe het tot dusver gaat." Brown ziet hoop voor de toekomst, aangezien er over anderhalf jaar nieuwe reglementen van kracht gaan. "Wij zitten nooit stil en zullen goed nadenken over de wijzigingen."

Brown benadrukt niets meer met de dagelijkse leiding van het F1-team te maken te hebben. "Dat ligt nu volledig bij Andreas. Hij runt het team zoals het gerund moet worden." Seidl heeft vrijheid om flink te investeren. "We blijven de faciliteiten vernieuwen, het plan om de windtunnel te verbouwen zat al eventjes in de pijplijn", wijst Brown op de meest recente investering. "Daarna kijken we verder wat dit team nodig heeft voor de toekomst."

In recente jaren werd het personeelsbestand bij McLaren meermaals opgeschoond. Onder meer Tim Goss, Jost Capito, Eric Boullier en Matt Morris moesten het team verlaten.

Voorspel en win

0 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull