Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Brundle spreekt schande van FIA: "Maar Verstappen een verdiende kampioen"

Martin Brundle is het niet eens met de manier waarop de laatste race is verlopen. De Brit denkt echter dat Verstappen wel een verdiende kampioen is.

Verstappen Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Martin Brundle, een van de meest realistische Britse F1-prominenten, snapt niet waarom de FIA op zo'n manier met het einde van de race is omgesprongen. "Achteraf gezien had men met de rode vlag moeten zwaaien, zodat iedereen kon resetten, de baan kon worden vrijgemaakt en we een duel hadden kunnen hebben op dezelfde banden na een staande start."

"Niemand wil de race zien eindigen onder een safety car, maar er is nou eenmaal een procedure. Michael Masi heeft een rechterhand nodig en de teams zouden maar een aantal momenten per race met hem in contact mogen komen. De scheidsrechter mag niet op zo'n manier worden lastig gevallen", zo doelt hij op de acties van Wolff en Horner afgelopen weekend.

Verstappen verdiende titel, maar Hamilton ook

Volgens de oud-coureur betekent het rare einde van de race echter niet dat Verstappen de wereldtitel niet had verdiend. "Verdient hij het? Natuurlijk verdient Verstappen het. Hij ging 652 ronden aan de leiding dit jaar, tegenover 303 voor Lewis."

"Hij lag na 15 van de 22 races aan de leiding in het kampioenschap, waaronder de laatste zeven. Verder haalde hij 18 keer het podium, tegenover 17 keer voor Hamilton. Bovendien heeft hij niet altijd even veel geluk gehad dit jaar, tot aan de laatste kilometers natuurlijk."

"Maar Hamilton was een evenzo verdiende kampioen geweest. Ik zou willen dat ze de titel konden delen. De ruwe snelheid van Lewis, zijn consistentie, vastberadenheid, stijl, klasse en uithoudingsvermogen, vooral in de laatste races, was ongekend. In Abu Dhabi vloog hij ook weer uit de startblokken, terwijl hij bijna 37 jaar oud is", aldus Brundle.

Ook interessant:

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

50 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"