Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle ziet 'Verstappen 1.0' in default-modus terugschieten: "Alarmerend"

Waar Martin Brundle normaal gesproken in toenemende mate lyrisch is over Max Verstappen, moet de F1-analist nu concluderen dat de Red Bull-coureur zich in de GP van Oostenrijk niet van zijn beste kant liet zien.

Norris Verstappen puncture
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Martin Brundle zag tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk een Max Verstappen die hij in lange tijd niet had gezien, uit de tent gelokt door Lando Norris. Fast forward naar het moment dat ze elkaar raken. "Max Verstappen ging steeds feller verdedigen, zocht de grenzen van het toelaatbare op met late moves in de remzone en hij kwam er steeds net mee weg", zo schrijft hij in zijn column voor Sky Sports.

"Toen Norris uiteindelijk in ronde 64 voor de verandering eens buitenom kwam bij Verstappen in bocht 3, liet hij zijn auto naar buiten uitwaaieren, waarna contact volgde. Wist hij dat Norris daar zat? Dat bevestigde hij na de race en hij heeft de zaken daarvoor echt goed genoeg in de smiezen."

Het is dat contact waar Verstappen de tijdstraf van 10 seconden voor kreeg, maar luttele seconden later zag Brundle Verstappen opnieuw een discutabele actie inzetten. "Wat ik alarmerend vind, is dat Verstappen duidelijk Norris probeerde te hinderen toen ze kreupel terug reden naar de pits, tot het punt waarop hij bereid was om hem opnieuw te raken."

"In mijn commentaren en columns ben ik vaak lyrisch geweest over het talent van Verstappen en nog steeds is hij één van de allerbeste coureurs die ik in de laatste 40 jaar voorbij heb zien komen. Daarbij heb ik ook geroepen dat hij rustiger en volwassener is geworden, waarbij hij met drie wereldtitels op zak meer weloverwogen keuzes maakt."

Maar dan volgt Brundle zijn 'maar'. "Dat lijkt dan toch een dun laagje chroom te zijn zijn geweest, aangezien we in deze race Max Verstappen 1.0 terugzagen, teruggrijpend naar zijn default rijtechnieken en ontkenningen."

"Ik wil het niet voor Verstappen opnemen, maar ik vraag me wel af of die vete tussen vader Jos Verstappen en Christian Horner uiteindelijk toch niet begint door te werken op het circuit. En om na de race Red Bull tegen Verstappen te horen zeggen dat de schuld bij Norris lag, komt de geloofwaardigheid van dat team ook niet ten goede."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton