Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Buxton fileert Red Bull: "Werkelijk een bizarre situatie"

Formule 1-verslaggever Will Buxton heeft geen goed woord over voor wat hij dit seizoen van Red Bull ziet. In zijn ogen was Red Bull de slechtste versie van zichzelf ooit.

XPB 1308343 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als in de weekend warm-up van F1 TV Will Buxton gevraagd wordt naar de ontwikkelingen in het kampioenschap, met Red Bull dat op zijn tellen moet passen, neemt hij geen blad voor de mond. Hij ziet het zomaar gebeuren dat ook Ferrari Red Bull passeert in het constructeursklassement.

"Er zijn zelfs geen garanties dat Red Bull vast kan houden aan die tweede plaats. Het team is het meest Red Bull-onwaardige team dat ik ooit heb gezien in het bestaan van dat team."

"Het team fladdert. Ze maken fouten. Er bestaat deze puinhoop op coureursvlak. Sergio Perez zal niet zo gefocust zijn op het helpen van Max Verstappen, omdat hij over zijn schouder moet kijken, omdat Liam Lawson op zijn stoeltje aast. Het is werkelijk een bizarre situatie. Het kan zomaar zijn dat ze van het meest dominante seizoen ooit in de Formule 1 naar P3 bij de constructeurs gaan."

Even later gaat Buxton nog eens in op de Red Bull-coureursproblemen en legt hij uit waarom Red Bull in zijn ogen niet meer het Red Bull van weleer is. Hij heeft te doen met Lawson die bij zijn comeback direct op achterstand wordt gezet met een gridpenalty en slechts één vrije training.

"Helmut Marko wilde Daniel Ricciardo na de Grand Prix van Spanje al uit de auto hebben. Dat was veel logischer geweest, want dan had Lawson een half seizoen gehad om zich te bewijzen. Maar het is ook weer een bewijs van de chaos bij Red Bull, de politieke puinhoop aldaar."

"In de gloriedagen van Red Bull had Marko maar in zijn vingers hoeven te knippen en dan werd er precies gedaan wat hij zei. Dat is niet meer zo, dat is dit jaar niet gebeurd. Red Bull was altijd meedogenloos met de keuze voor coureurs, maar dat is niet meer zo. Ze zijn besluiteloos", aldus Buxton, die nog maar eens wijst naar de situatie met Perez.

"Ze riepen steeds maar dat ze Ricciardo de kans wilden blijven geven, maar ondertussen verlengden ze het contract van Checo voor twee jaar, dus we wisten al dat Daniel Perez niet ging vervangen. Dat is waar Liam om de hoek komt kijken, maar ik heb met hem te doen. Hij heeft een reusachtige berg te beklimmen."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Titelgevecht Verstappen en Red Bull gewaarschuwd door woorden Norris: "Méér dan in Singapore"