Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2020

Carlos Sainz slaat toe in derde etappe Dakar Rally

Autocoureur Carlos Sainz sr. heeft de derde etappe van de Dakar Rally 2020 op zijn naam geschreven. De Mini-coureur veroverde tevens de leiding in het algemene klassement, waarin Bernhard ten Brinke zich in de top 10 handhaaft.

Carlos Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde etappe in de Dakar Rally werd verreden over een proef van 427 kilometer, met start in Neom en finish in Neom. Nadat publiekslieveling Fernando Alonso in de tweede etappe grote averij opliep en door een afgebroken voorwielophanging tweeënhalf uur verloor, wist hij zich te revancheren in de derde etappe. De Spanjaard eindigde de etappe als vijfde op zes minuten achter winnaar Carlos Sainz.

Sainz nam al vroeg in de etappe de leiding en behield deze bijna de gehele proef. In zijn Mini wist hij ruim drie minuten voor Nasser Al-Attiyah over de meet te komen. Door een mindere stage voor leider Orlando Terranovam, die bijna dertien minuten verloor, veroverde Sainz de leiding in het klassement.

De strijd tussen Mini en Toyota gaat onverminderd voor, waarbij de Toyota's van Ten Brinke en De Villiers de nodige achterstand opliepen. De Nederlander passeerde als tiende de meet op bijna zeventien minuten van Sainz. De Villiers had enkele seconden minder nodig voor de proef en eindigde als negende. De gebroeders Coronel krijgen de top 20 in het klassement in het vizier, zij finishten de stage als 24ste in hun Jefferies.

Klassement Dakar Rally 2020 na etappe 3

Pos. Coureur Merk Verschil
1. Sainz Mini -
2. Al-Attiyah Toyota 4:55
3. Terranova Mini 8:09
8. Ten Brinke Toyota 33:23
12 Van Loon Toyota 1:03.28
23. Coronel Jefferies 2:13,09

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi