Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Circuit Barcelona-Catalunya flink op de schop voorafgaand aan F1-testdagen

De thuisbasis van de Grand Prix van Spanje krijgt tijdens de winterstop een forse verbouwing. Over een aantal weken worden hier de Formule 1-testdagen gehouden.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya krijgt een grote verbouwing tijdens de winterstop. Over een aantal weken worden hier de testdagen van de Formule 1 gehouden (samen met Bahrein), maar eerst is het tijd voor een aantal aanpassingen op en naast het asfalt van het Spaanse circuit. Al sinds 1991 wordt de Grand Prix van Spanje op het circuit verreden. Anno 2022 is het tijd voor een aantal upgrades aan onder andere de paddock en de beruchte bocht waar Lewis Hamilton en Nico Rosberg in 2016 crashten, waardoor Max Verstappen zijn eerste overwinning boekte. De muur wordt verder naar achteren geplaatst en er komt meer run-off met gravel op dit gedeelte van het circuit, wat ook meer veiligheid moet bieden voor andere raceklassen zoals de MotoGP en de World Superbike. Het Spaanse circuit staat zeker tot en met 2026 op de Formule 1-kalender.

1479518058662309888

Hardworking at the paddock and turn 4, where the former protection wall has been demolished! pic.twitter.com/l7aw5A5TyD — Circuit de Barcelona-Catalunya (@Circuitcat_eng) January 7, 2022

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'