Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Coronavirus gooit opnieuw meerdere racekalenders overhoop

Het houdt niet op, niet vanzelf. In navolging van de Formule 1 en meerdere andere autosportcompetities zijn er opnieuw een aantal wijzigingen aangebracht in meerdere racekalenders.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Team Nederland

Begin dit januari waren drie van de grootste autosportcompetities ter wereld al aan de beurt. Zo werd de opening van het Formule 1-, Formule E- en Indycar-seizoen al uitgesteld. In Australië, in Chili en in de Verenigde Staten leek het men geen goed idee om al binnen afzienbare tijd van start te gaan met een groot (inter)nationaal sportevenement.

Vooral door de zorgen omtrent de nieuwe coronavarianten, die in onder meer Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en Brazilië zijn opgedoken, kijken organisatoren naar alternatieven voor hun oorspronkelijke racekalender. Deze vrijdag kwamen nog eens drie raceklassen met het nieuws dat de kalender voor 2021 enigszins overhoop zal worden gehaald.

Het World Endurance Championship, waar onder andere Racing Team Nederland, maar ook Robin Frijns en Beitske Visser aan mee doen, start niet met de 1000 Miles of Sebring, die van 19 tot en met 21 maart op de planning stond. In plaats daarvan strijkt men begin april in Portugal neer, waar de 8 uur van Portimao nieuw verschijnt op de kalender. De race in Sebring gaat voor het tweede jaar op rij in zijn geheel niet door.

De MotoGP-kalender ging ook op de schop in aanloop naar het 2021-seizoen. De testdagen in Maleisië waren eerder al afgelast, maar nu zijn daar nog meer problemen bovenop gekomen. De Grands Prix van de Verenigde Staten en Argentinië, die in april zouden worden verreden, zijn uitgesteld. Een nieuwe datum is voor die raceweekenden nog niet gevonden. Wel is er aan het begin van het seizoen een extra evenement toegevoegd aan de kalender, namelijk een tweede race in Qatar.

Tot slot heeft ook de WTCR-organisatie besloten om veranderingen door te voeren. Het seizoen zou in mei starten in Hongarije, maar in de hoop de race met toeschouwers op de tribunes af te kunnen werken, is deze verplaatst naar augustus. De tweede race van het jaar, in Slovenië, is in zijn geheel afgelast. Het seizoen start nu in mei met de 24 uursrace op de Nurburgring.

0 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"