Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Coronel: "Daarom gaat Verstappen alle Formule 1-records verbreken"

Max Verstappen wist op overtuigende wijze de GP van Canada te winnen en boekte zo zijn zesde zege van het jaar. Hij rijgt de overwinningen aaneen en in de RacingNews365-podcast denkt Tom Coronel dat de Nederlander op weg is om alle bestaande records uit de geschiedenisboeken te wissen.

Verstappen win baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast wordt uitgebreid teruggeblikt op de Grand Prix van Canada. Max Verstappen wist te winnen in Montreal, waardoor zijn seizoenstotaal aan overwinningen na slechts negen GPs al op zes komt te staan. Tom Coronel krijgt de vraag voorgeschoteld of Verstappen alle F1-records gaat verbreken. Hij is daar heilig van overtuigd.

"Duizend procent zeker weten, maar dat wist ik al toen hij zijn eerste race reed. Toen zagen we al: 'oh, oh, dit is meer dan bijzonder'. Niet omdat hij uit Nederland komt en niet omdat ik zogezegd de voorzitter van zijn fanclub wordt genoemd. Ik heb dit altijd al geroepen. Niet omdat ik verliefd op hem ben, maar omdat ik als autocoureur zie wat hij doet. Ik had altijd zoiets van 'tering, die ze gozer is serieus goed'!"

Stiekem baalt de autocoureur dat hij niet over hetzelfde talent als de nog steeds pas 24-jarige Verstappen beschikt. "Ik was gewoon jaloers op wat hij deed! Dat kon gewoon niet, wat hij deed. Dan lukte het ook nog en zie je dat hij ook in het goede team komt, het goede management heeft en op het juiste moment op de juiste plek is. Dus ja, ik zie hem alle records verbreken. Zeven kampioenschappen gaat hij zeker halen. Lewis Hamilton en Michael Schumacher hebben er zeven. Die gaan er gewoon komen, honderd procent!"

Zijn tegenspeler Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk moeten wat glimlachen na het betoog van Coronel, waarop hij verder gaat. "Sla de kranten open! Verstappen is God! Je begrijpt wat ik bedoel. Ik ben niet de enige die het roept. De scherpte die je ziet, de slimheid, de pure snelheid die in dat mannetje zit. Dat heeft hij in alle klassen hiervoor al bewezen en dat laat hij ook zien in de Formule 1. Hij heeft de Formule 1 veranderd."

Verstappen steekt met kop en schouders boven iedereen uit

Dimmers schijnt vervolgens zijn licht over dezelfde vraag. Hij kan zich helemaal vinden in het sentiment van Coronel, dat Verstappen momenteel zeer dominant is. Of dat betekent dat de Red Bull-coureur zich over een aantal jaar de meest succesvolle F1-coureur aller tijden mag noemen, dat weet hij niet.

"Of iemand alle records verbreekt is van zoveel dingen afhankelijk, maar Max is wel met kop en schouders de beste coureur die er op dit moment is. Ik zie daar ook niemand heel dicht bij in de buurt komen. Het is leuk voor Leclerc en Sainz, maar je ziet het ook aan Perez. Hij heeft een paar races een beetje leuk gereden. In Monaco viel alles zijn kant op met wat geluk, maar in Bakoe werd hij keihard op zijn plek gezet door Verstappen. In Canada stond hij onder druk en zagen we meteen weer fouten, die hij vorig jaar ook al maakte. Hij gaat er zelf af in de kwalificatie!"

Terwijl de Mexicaan schutterde was het Verstappen die schitterde, zag Dimmers. "Bij Max zat Sainz in zijn nek, Leclerc deed dat eerder, maar we zagen geen enkel foutje! Het was echt een Max Verstappen-weekend dit. Het was even geleden, want Max was af en toe een beetje zoekende, zeker in de kwalificaties. Hij heeft echter altijd iets, dat hij alleen maar nog beter wordt als je hem tergt. Na Monaco was er wat frustratie, maar in Bakoe rijdt hij Perez als hij had gewild op een halve minuut! In Canada was Verstappen van de eerste tot de laatste meter ook dé man."

De hele podcast terugluisteren? Dat kan hieronder!

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels