Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

 • Altijd meepraten over de Formule 1
 • Kans maken op toffe prijzen
 • Advertentievrije site (Plus)
 • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
 • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel verwacht topseizoen Verstappen: "Je zag het in zijn twinkelogen en dat lachje"

Na de Formule 1-testdagen hebben we een voorproef gekregen van het nieuwe jaar, waarin Max Verstappen en Red Bull de titels moeten verdedigen. Wat moeten we verwachten?

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de testdagen in Bahrein waren de teams, coureurs en analisten het over het algemeen eens over dé uitblinker in de driedaagse. Dat is het kampioenschapsteam van 2022, Red Bull. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez kwam de testdagen door zonder echt grote problemen en de auto zag er stabiel uit. Ook de rondetijden waren prima.

Het zegt natuurlijk nog lang niet alles dat de testdagen goed zijn verlopen, maar ook de heren van de RacingNews365 Formule 1-podcast zijn het er over eens dat het er dit jaar wel heel goed uitziet bij het team van Verstappen. Tom Coronel begint al te glunderen als Joris Mosterdijk vraagt hoe de testdagen zijn verlopen voor de regerende kampioenen, Max en Red Bull.

"Ja, hier moet ik zeker voor glunderen. Dit is toch wel wat we verwachtten. Ze hebben wel weer iets neergezet! Een auto die gewoon snel is, die constant is en die voor de coureur mooi te plaatsen is, want dat is natuurlijk waar ik naar kijk.

"Ik zie als ze een aantal rondes achter elkaar rijden, hoe weinig foutjes ze eigenlijk maken. Dus op het moment dat hij instuurt, dat hij ook echt mooi naar de apex toe draait, roteert en dan mooi op gas gaat zonder dat ze de hele dag aan het stoeien en aan het vechten zijn. En dat zag er bij de Red Bull wel heel erg spot on uit.

"Het zag eruit dat de auto 'makkelijker' was. Het zag eruit dat hij constant was en het zag eruit dat hij snel was. En dan bedoel ik het niet alleen in de rondetijd, maar ook op de topsnelheid. Dus naar mijn inziens wordt het gewoon weer een topjaar."

  Red Bull RB19 op rails?

  Ook F1-kenner Ruud Dimmers is het eens met Coronel. Het ziet er verdacht goed uit bij Red Bull. "Het was de beste winter ooit van Red Bull! In het verleden hebben we natuurlijk wel gehad dat Red Bull echt strompelend uit die pitbox kwam. Dat er altijd problemen waren. En als er geen problemen waren, dan waren ze gewoon een seconde te langzaam."

  "De laatste twee jaren is dat natuurlijk wel minder, maar vorig jaar was het alleen maar Ferrari, Ferrari, Ferrari. En iedereen had zoiets van, oké Ferrari en daarna op afstand Red Bull en daarna nog een keer Mercedes erachter."

  "En wat Tom al zegt, nu vanaf de eerste meter had je het idee dat de auto gewoon op rails rijdt. Ze hebben maar één probleempje gehad en dat was het eigenlijk. En Max heeft niet op de zachtste banden gereden. Niet op de C4, niet op de C5. Weet je ook waarom niet? De C3 band is de band waarop ze kwalificeren dadelijk. Dus die medium band, je kunt er op die C4 en die C5 rijden, maar je hebt er niks aan."

  Dimmers wijst naar het zelfvertrouwen in de garage van Red Bull. "Als je ook zag en hoorde hoe Max erbij zat en hoe hij dan praatte en de overtuiging. En natuurlijk, hij zegt: 'We moeten het allemaal zien', en zoals Max altijd is, gewoon nooit van de toren blazen. En alle concurrenten wijzen allemaal naar Red Bull. Iedereen wijst naar Red Bull."

  Het zelfvertrouwen spreekt volgens Coronel ook boekdelen. "Weet je wat je heel erg ziet bij hem? Je zag bij hem die twinkeloogjes en dat hele kleine lachje. Dat zelfvertrouwen principe. Dat is een uitstraling... als een coureur dát aangeeft, of ze er bij staan of niet", aldus de Nederlander.

  Beluister de volledige F1-podcast hieronder!

  Ook interessant:

  Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

  De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

  Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

  Meld je direct aan
  Forbidden

  Weddenschappen Max Verstappen

  Unibet
  Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

  0 reacties

  Viaplay
  RN365 Special
  RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

  Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

  Lees meer
  x
  RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez