Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronels grootste verrassingen en teleurstellingen van het F1-seizoen

Het Formule 1-seizoen 2019 is er een met veel gezichten, van coureurs en teams die in de lift zitten, tot rijders en teams die flink moesten incasseren. RacingNews365 blikt met Tom Coronel terug op de eerste seizoenshelft.

We treffen Tom Coronel op zijn kantoor in Huizen om met hem te praten over het F1-seizoen 2019. In meerdere delen blikken we met de autocoureur terug op de eerste twaalf races. In het eerste deel zoomen we in op de verrassingen en teleurstellingen van het seizoen. "Voor mij was de grootste verrassing dat Robert Kubica terugkeerde in de Formule 1. Iets dat ik echt niet kon geloven, omdat hij zo lang is weggeweest. Ik begrijp het verhaal achter zijn comeback en de mythe en hij was vroeger een van mijn favoriete coureurs. Ik heb hem zien racen in Macau destijds en die jongen was van buitencategorie", begint Coronel zijn verhaal. De WTCR-coureur liet deze winter al optekenen in gesprek met RacingNews365 dat hij lage verwachtingen had van Kubica's comeback. Zijn voorspelling is helaas voor de Poolse coureur uitgekomen: "We zagen ook bij Alex Zanardi en Michael Schumacher dat hun comeback niet succesvol was. In Roberts geval heeft hij ook nog een kleine handicap en die kost hem zeker wat tijd. Het is prachtig dat het gelukt is, maar we wisten eigenlijk allemaal dat het verhaal nooit echt kracht zou krijgen." Aanzienlijk positiever is Coronel over de jonge garde, de rookies van 2019. "George Russell is een aanstomend talent en ook Lando Norris heeft mij meer dan verbaast. Het is heel gaaf om te zien, hij is speels en nog echt een jochie. Heerlijk om te zien, zeker als je dat vergelijkt met de PR-machines als een Hamilton of Vettel waar dat onbevangen wel vanaf is." "Deze twee zijn onderdeel van de nieuwe, digitale generatie samen met Max Verstappen en Charles Leclerc, waar we de komende tien jaren heel veel plezier aan gaan beleven."

"Bij de teams heeft McLaren echt een stap gezet, ze zitten er af en toe serieus goed bij. Tegenvallend is natuurlijk Renault dat het niet voor elkaar heeft dit seizoen", analyseert Coronel. "Ook van Red Bull schrok ik toch wel aan het begin van het seizoen. Ze kwamen niet sterk de winter uit, maar het hele team heeft haar schouders eronder gezet: Red Bull, Honda en Max. Ze gaan non-stop door en boeken progressie, die vechtersmentaliteit maakt het zo'n leuk team." De wil om te winnen bij Red Bull-Honda is zeer groot ziet ook Coronel: "Het zijn winnaars en Marko durft risico's te nemen. Dat zie je ook met Pierre Gasly die ze eruit gooien om Alexander Albon de kans te geven. Ze tonen lef." "Van Bottas had ik meer verwacht. Hij begon sterk aan het seizoen, maar kan het weer niet bolwerken ten opzichte van Hamilton. Ik vind dan ook dat Mercedes het verplicht is om Esteban Ocon nu de kans te geven volgend seizoen, die hebben ze niet voor niets op de reservebank zitten." Binnenkort deel twee van ons interview met Tom Coronel, waarin we met hem op pad gaan in zijn Honda Civic Type R en de prestaties van Max Verstappen en Red Bull belichten.

Viaplay
x
Duidelijke taal Red Bull komt met statement na felle uitspraken Brown