Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: 'Hamilton die verliest van Verstappen zou goed zijn voor de sport'

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard is van mening dat het goed zou zijn voor de sport als zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton dit jaar wordt verslagen door Max Verstappen.

David Coulthard kijkt vol bewondering naar de titelstrijd in de Formule 1. Hij ziet twee grootheden, Lewis Hamilton en Max Verstappen, strijden om de felbegeerde wereldtitel. Hij is van mening dat beide coureurs het verdienen om kampioen te worden, maar denkt dat het beter voor de sport is als de Nederander aan het langste eind trekt.

Verstappen zou 'betere winnaar zijn'

"Zowel Lewis als Max verdient de titel, dus de vraag is niet wie het meer verdient of wie de beste auto heeft. Het zijn beide exceptionele atleten die op de toppen van hun kunnen presteren op twee verschillende punten van hun carrière", vertelt hij aan talkSPORT . "Al met al zijn het gewoon racers zodra hun vizieren dicht gaan en beide coureurs zijn op dit moment beter dan wie dan ook. Ik denk toch dat het beter is voor de sport als Max het kampioenschap wint." De Schot is van mening dat het misschien ook een goede boost zou zijn voor Hamilton als hij de titel eens niet wint. "Het zou een goede reset zijn voor Lewis, zodat hij misschien zijn motivatie weet te houden. Hij zegt altijd dat het winnen van de achtste titel niets voor hem verandert en het zou zijn legacy ook niet per se beter maken."

Verstappen 'exceptioneel goed' in Brazilië

Tot slot kijk de voormalig Grand Prix-winnaar vooruit naar de laatste races van het jaar. Hij verwacht een sterk Red Bull in Brazilië, waar Hamilton tot aan het gaatje zal moeten gaan. "Ik denk dat dit tot aan de laatste race door zal gaan. Het zal op en neer gaan. Ik heb het gevoel dat Lewis aankomend weekend echt moet presteren. Het is een circuit waar Max in het verleden exceptioneel is geweest en Red Bull ook altijd goed gaat." Toch kan er nog van alles gebeuren, waarschuwt Coulthard. "Het weer kan alles ook overhoop gooien. Ook hebben we Max al uitgeschakeld zien worden terwijl hij aan de leiding ging, enkele jaren geleden." Al met al beloven het nog een paar spannende weken te worden. "Het zal in Abu Dhabi worden beslist. Ik hoop dat het in Abu Dhabi zal worden beslist." "Ik ben nerveus omdat ik een fan ben. Ik heb geen invloed op de uitkomst en ik geniet er gewoon van. Het is een geweldig F1-seizoen waar je in wordt gezogen. De voorgaande jaren heb ik dat niet gehad", zo sluit de voormalig Red Bull-coureur af.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'