Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Coulthard op de bres voor F1-oudjes: "Pieken doe je tussen de 30 en 35"

De gemiddelde leeftijd van debuterende Formule 1-coureur is de laatste jaren steeds lager komen te liggen. Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard denkt echter dat de oudere rijders niet vergeten moeten worden. Sterker nog, in zijn ogen is een coureur rond zijn dertigste pas optimaal in vorm.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

David Coulthard legt tijdens de Autosport International Show tijdens uit dat leeftijd niet alles is in de Formule 1. In de ogen van de Schotse coureur is jong zijn niet per se een voordeel. Coulthard vergelijkt de situatie van nu met die van zichzelf toen hij nog actief was op het hoogste niveau.

"In mijn tijd was de situatie anders dan nu. Destijds waren er raceteams en testteams, dat vond ik geweldig, want op die manier kon ik constant tijd doorbrengen achter het stuur en mijn vaardigheden ontwikkelen. Tegenwoordig krijgen jonge coureurs die kansen niet, in plaats daarvan moeten ze zich richten op simulatorwerk en moeten ze ervoor zorgen dat ze alles eruit persen gedurende een raceweekend."

De overgang van écht testwerk naar oefenen in de simulator is echter het probleem niet, beweert Coulthard. "Het probleem bij zulke jonge rijders is dat het ze ontbreekt aan levenservaring, dat is iets dat mettertijd pas komt. Ik hoop immers dat je een beter persoon bent op je dertigste dan op je twintigste, je maakt in die tijd namelijk de nodige ontwikkelingen door."

"Dit heeft ook zijn effect op de bezigheden van een Formule 1-coureur. Ik ben ervan overtuigd dat coureurs pas tussen dertigste en vijfendertigste levensjaar door hun extra levenservaring pas op de toppen van hun kunnen presteren, ze zijn dan nog heel fit en zijn mentaal het sterkst. Als je goed genoeg bent, ben je nooit té jong of té oud, daar komt het eigenlijk op neer."

0 reacties