Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Coureurs belden Russell over Mercedes-stoeltje: "Wil mezelf tegen de beste coureurs testen"

Er is al veel gezegd en geschreven over de Ferrari-overstap van Lewis Hamilton. Het zorgt voor een gewilde, vrije plek naast George Russell bij Mercedes voor 2025. Tijdens de testdagen in Bahrein laat de Brit zelf zijn licht schijnen op de situatie en onthult hij dat hij telefoontjes heeft gehad van zijn collega's.

George Russell staat voor zijn derde seizoen als Mercedes-coureur. De afgelopen twee jaar (en ook dit jaar nog) reed hij aan de zijde van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Aan het eind van dit jaar gaan de wegen tussen Russell en Hamilton scheiden. Tegenover onder meer RacingNews365 geeft Russell aan hoe hij kijkt naar de komende stoelendans die hem uiteindelijk een nieuwe teamgenoot moet opleveren.

"Het worden een paar interessante maanden om te zien wat er gebeurt. Als ik naar mezelf kijk, dan ben ik de afgelopen twee jaar teamgenoot geweest van misschien wel de grootste coureur aller tijden. Ik maak me geen zorgen over wie er naast me komt te rijden. Ik wil mezelf testen tegen de allerbeste coureurs. En dat is wat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan", zegt Russell.

"Mij maakt het niet uit of het een ervaren coureur of een jonge coureur wordt. Ik voel dat ik persoonlijk in een geweldige positie ben om het team vooruit te helpen en om het volgende hoofdstuk in te gaan."

Telefoontjes

Russell krijgt ook de vraag of hij zelf een stem heeft in de keuze wie de opvolger van Hamilton wordt bij Mercedes. "Ik denk dat het voor elk team belangrijk is om een goede chemie te hebben tussen de coureurs, want dat werkt door naar alle engineers en het hele team. Maar uiteindelijk ligt de beslissing bij Toto (Wolff, red.) en het bestuur", zegt Russell die wel aangeeft al met Wolff gesproken te hebben over de nieuwe situatie.

"We hebben al gesprekken gevoerd en ik ben deze winter veel bij Toto geweest. Dus het was best grappig om de namen van de coureurs op mijn telefoon te zien verschijnen", doelt Russell op de vele namen die genoemd worden in het geruchtencircuit.

"Zelf heb ik ook een paar telefoontjes en sms'jes gehad. Dus ja, het was best interessant. Maar als team hebben we echt een goede kans en positie om het volgende hoofdstuk in te gaan, nadat we zoveel succes hebben gehad met Lewis."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs