Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Crashende Red Bull-coureurs kosten het team miljoenen in 2019

Crashes zijn inherent aan de autosport. Zeker in de Formule 1 kunnen de schadeposten na een aanzienlijke crash daarom als snel in de miljoenen lopen. Ook dit seizoen werd er weer flink wat schade bij elkaar gereden door de coureurs in de koningsklasse van de autosport, waarbij Red Bull-coureurs de kroon spanden.

Ook in 2019 werd er links en recht schade gereden door de Formule 1-coureurs. In totaal reden de 20 coureurs samen een bedrag van ongeveer 41 miljoen dollar aan schade bij elkaar, zo blijkt uit een onderzoek op de Formule 1-subreddit. Dat komt neer op gemiddeld ruim 2 miljoen dollar schade per coureur. Dat is bijna genoeg om met het geld van de verzekering het jaarsalaris van Lewis Hamilton te betalen.

Er staken in 2019 echter wel wat coureurs in negatieve zin boven de rest uit. (ex-)Red Bull-coureurs Alexander Albon en Pierre Gasly waren de coureurs die door het jaar heen de meeste schade bij elkaar reden. Zo schreef Gasly zijn bolide bijvoorbeeld al tijdens de testdagen in Barcelona volledig af.

Het schadeformulier van Albon zal na de Grand Prix van China aanzienlijk zijn geweest, toen hij eveneens zijn bolide tijdens de vrije training compleet verwoestte. De 'top' drie schaderijders wordt gecompleteerd door Robert Kubica, die in Brazilië de meeste schade bij elkaar reed.

Wat betreft de coureurs uit de topteams was Max Verstappen het braafste jongetje van de klas. De Nederlander reed ongeveer 'slechts' 1.3 miljoen schade bij elkaar, terwijl de beide Ferrari- en Mercedes-coureurs in 2019 duurder uit waren.

Het duurste Grand Prix-weekend was overigens die in België, toen er voor ruim 3.2 miljoen dollar aan schade werd gereden, terwijl er tijdens de optocht in Frankrijk in totaal nog geen 0.2 miljoen dollar aan schadeformulieren moest worden ingevuld.

Check het volledige overzicht van alle schaderijders hieronder. De bedragen zijn schattingen en er is geen rekening gehouden of de coureur in kwestie wel of geen schuld had aan de opgelopen schade.

Geschatte bij elkaar gereden schade in 2019

Nr. Coureur Team Geschatte schade ($)
1. Alexander Albon Toro Rosso / Red Bull 5.5 miljoen
2. Pierre Gasly Red Bull / Toro Rosso 3.5 miljoen
3. Robert Kubica Williams 3.0 miljoen
4. Lance Stroll Racing Point 2.9 miljoen
5. Kevin Magnussen Haas 2.8 miljoen
6. Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 2.7 miljoen
7. Valtteri Bottas Mercedes 2.7 miljoen
8. Lewis Hamilton Mercedes 2.3 miljoen
9. Romain Grosjean Haas 2.2 miljoen
10. George Russell Williams 2.1 miljoen
11. Charles Leclerc Ferrari 1.8 miljoen
12. Sergio Perez Racing Point 1.8 miljoen
13. Sebastian Vettel Ferrari 1.7 miljoen
14. Max Verstappen Red Bull 1.3 miljoen
15. Kimi Raikkonen Alfa Romeo 1.3 miljoen
16. Daniil Kvyat Toro Rosso 1.0 miljoen
17. Nico Hulkenberg Renault 0.7 miljoen
18. Daniel Ricciardo Renault 0.7 miljoen
19. Lando Norris McLaren 0.6 miljoen
20. Carlos Sainz McLaren 0.4 miljoen
Totaal +- 41 miljoen

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin