© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Dakar 2019 motoren: Walkner verslaat Brabec op laatste moment

08 jan. 18:44 René Oudman 0 reacties
De tweede etappe van Dakar 2019, die de motorrijders van Pisco naar San Juan de Marcona voerde, leek een overwinning op te leveren voor de Amerikaan Ricky Brabec. De Honda-rijder verspeelde zijn zorgvuldig opgebouwde voorsprong echter in de slotkilometers, waardoor niet hij, maar Matthias Walkner zegevierde.

Dakar 2019 was niet geheel naar wens begonnen voor titelverdediger Walkner. De KTM-rijder moest maandag lijdzaam toezien hoe Joan Barreda Bort met de dagzege aan de haal ging, en hij zelf slechts zevende werd. De eerste achterstand was opgelopen en zodoende moest Walkner op dinsdag aan de bak.

Walkner leek echter buiten Brabec, die maandag al een keurige derde plaats wist te veroveren, te rekenen. De Amerikaan was op elk waypoint de snelste, al fluctueerde zijn voorsprong van één luttele seconde tot bijna twee minuten. Een slechtere slotstint zorgde ervoor dat niet Brabec, maar Walkner kon zegevieren. Het verschil tussen beide rijders bedroeg na 342 kilometer op het scherp van de snede racen door de woestijn van Peru slechts 22 seconden.

Barreda consolideerde met een derde plaats in het dagklassement, de Spanjaard die op maandag een spoedcursus laagvliegen leek te geven kwam één minuut en 41 seconden tekort voor de overwinning in etappe twee. Desalniettemin behoudt de Honda-rijder de leiding in het klassement. Walkner stijgt naar de tweede plaats, hij heeft twee seconden voorsprong op Brabec en anderhalve minuut achterstand op Barreda.

Achter de top drie vochten Toby Price en Sam Sunderland een spannend robbertje uit om de vierde plaats, maar dat was mede dankzij een falend timingsysteem bij Pablo Quintanilla. De Chileense nummer twee van etappe één kwam bij het eerste waypoint als vierde door, waarop er niets meer van hem werd vernomen. Aan de finish kwam de Husqvarna-rijder pardoes als vijfde door.

Adrien van Beveren verloor met name in het eerste gedeelte van de etappe veel tijd, de Fransman wist de schade in het tweede gedeelte beperkt te houden. Kevin Benavides moest zijn aanvalspoging op de positie van Van Beveren zodoende in de slotfase staken.

Uitslag motoren etappe 2: Pisco - San Juan de Marcona (342 kilometer)

# Naam Tijd (verschil)
1 Matthias Walkner 3 uur, 23 minuten en 57 seconden
2 Ricky Brabec + 0 minuten en 22 seconden
3 Joan Barreda Bort + 1:41
4 Toby Price + 3:06
5 Pablo Quintanilla + 3:24
6 Sam Sunderland + 6:03
7 Adrien van Beveren + 9:05
8 Kevin Benavides + 9:59
9 Andrew Short + 12:25
10 José Cornejo + 13:43

Algemeen klassement motoren na tweede etappe Dakar 2019

# Naam Tijd (verschil)
1 Joan Barreda Bort 4 uur, 23 minuten en 14 seconden
2 Matthias Walkner + 1:31
3 Ricky Brabec + 1:33
4 Pablo Quintanilla + 3:17
5 Toby Price + 4:33
6 Sam Sunderland + 7:18
7 Adrien van Beveren + 10:19
8 Kevin Benavides + 12:18
9 José Cornejo + 17:24
10 Andrew Short + 17:37

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen