Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2022

Dakar-favoriet keert terug in de top na kwijtschelden zware straf

Toyota-rijder Giniel de Villiers viel deze Dakar Rally een paar keer op, maar niet in positieve zin. Twee keer was hij betrokken bij een aanrijding. Voor het tweede vergrijp kreeg hij een tijdstraf van vijf uur, maar die zware straf wordt nu kwijtgescholden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Afgelopen woensdag reed Giniel de Villiers met zijn Toyota Hilux over de machine van één van de motorcoureurs heen. De motor was total loss en de betreffende coureur kon zijn weg niet vervolgen. De Villiers bood aan de schade te vergoeden en het inschrijfgeld voor volgend jaar te betalen en daarmee was voor de motorcoureur de kous af, maar de organisatie besloot anders.

Nieuw en significant bewijs

De Villiers ging daarop tegen de straf in beroep. Toyota Gazoo Racing leverde nieuw en significant bewijs aan en de FIA was daar ontvankelijk voor. Uiteindelijk werd besloten de straf dus in zijn geheel te schrappen, waardoor De Villiers in het klassement opschuift naar P4 op ruim vijftig minuten van klassementsleider en teamgenoot Nasser Al-Attiyah.

Van doorslaggevend belang was het functioneren waarschuwingssysteem, het zogeheten Sentinel-systeem. Dat systeem waarschuwt voor omliggende tegenstanders. Echter, uit onderzoek bleek dat De Villiers slechts twee seconden voor de aanrijding werd gewaarschuwd door het systeem. Er werd geoordeeld dat dat onvoldoende tijd is geweest om uitwijkende acties te ondernemen.

Maakt de F1 zich zorgen over GP Australië na het weigeren van Djokovic?

In 2022 moet de Formule 1 weer gaan racen in Melbourne, Australië. Het land hanteert een zeer streng coronabeleid, wat problemen kan brengen in de sportwereld. Dit zagen we al bij tennisser Novak Djokovic. Moet de F1 zich ook zorgen maken?

RN365 Nieuwsdossier Dakar Rally 2022

Het autosportseizoen 2022 gaat traditioneel weer van start met de beroemde Dakar Rally. In de woestijn van Saoedi-Arabië vechten de coureurs het in onder andere auto's, op motoren en in de trucks onderling met elkaar uit.

3 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin