Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2021

Startnummers Formule 1-coureurs 2021

Welke coureur rijdt er in 2021 met welk startnummer? Met welk nummer voor- en achterop de wagen rijden Max Verstappen, Lewis Hamilton en hun collega's komend jaar in de Formule 1 rond? Dit zijn de Formule 1-startnummer voor het aankomende seizoen.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de Formule 1 heeft elke coureur zijn eigen startnummer. Zodra een coureur de sport binnenkomt kiest hij er een uit, die vervolgens gedurende zijn gehele Formule 1-carrière mag behouden. Tenzij het een coureur twee jaar verdwijnt uit de sport, want dan komt het startnummer weer vrij. Om die redenen rijdt Max Verstappen volgend jaar natuurlijk gewoon weer als vanouds met startnummer 33.

Als Formule 1-wereldkampioen mag je overigens wel een ander nummer kiezen. Je mag namelijk het daaropvolgende seizoen rijden met startnummer 1, mocht je dat willen. Lewis Hamilton koos daar de afgelopen jaren niet voor, dus ook volgend jaar zal hij waarschijnlijk gewoon met startnummer 44 rijden als hij zijn contract bij Mercedes verlengd. Het is nog het enige startnummer dat daardoor niet helemaal zeker is.

We vinden volgend jaar vier nieuwe startnummers terug op de Formule 1-grid. Fernando Alonso gaat verder met zijn nummer 14, dat hij eind 2018 voor het laatst gebruikte. Omdat hij na precies twee jaar terugkeerde mocht hij dit nummer weer voor zichzelf claimen.

Haas-coureur Nikita Mazepin neemt om onbekende reden het startnummer negen, dat hij 'overneemt' van Marcus Ericsson. Hij reed in 2018 voor het laatst in de sport en dus kwam zijn nummer per 2021 vrij.

Yuki Tsunoda heeft eveneens zonder aan te geven waarom zijn keuze gemaakt. Hij gaat voor 22, een nummer dat voor het laatst door Jenson Button werd gebruikt. Hij reed in 2017 zijn laatste Formule 1-race in Monaco toen hij inviel voor Alonso, die de Indy 500 reed.

Mick Schumacher kiest voor startnummer 47, waarmee hij zijn vader, Michael Schumacher, eert. "Vier en zeven zijn de twee cijfers waar ik van hou", vertelde hij afgelopen maand aan onder meer RacingNews365. "Mijn voorkeur voor het cijfer zeven komt natuurlijk voort uit de zeven titels die mijn vader heeft gewonnen. Toen ik bovendien de verjaardagen van mijn familie bij elkaar optelden, kwam ik op 47 uit. Dat was heel mooi en dat bevestigde ook dat ik dit nummer moesten kiezen."

Er zullen enkele startnummers verdwijnen van de startgrid, maar deze zijn de komende twee jaar nog niet beschikbaar voor nieuwe coureurs. Het betreft de nummers van Romain Grosjean (8), Kevin Magnussen (20), Alexander Albon (23) en Daniil Kvyat (26).

Check hieronder het complete overzicht van alle Formule 1-startnummer.

Overzicht startnummers Formule 1-coureurs 2021

Startnummer Coureur Team
3 Daniel Ricciardo McLaren
4 Lando Norris McLaren
5 Sebastian Vettel Aston Martin
6 Nicholas Latifi Williams
7 Kimi Raikkonen Alfa Romeo
9* Nikita Mazepin Haas F1
10 Pierre Gasly AlphaTauri
11 Sergio Perez Red Bull
14 Fernando Alonso Alpine
16 Charles Leclerc Ferrari
18 Lance Stroll Aston Martin
22* Yuki Tsunoda AlphaTauri
31 Esteban Ocon Alpine
33 Max Verstappen Red Bull
44** Lewis Hamilton Mercedes**
47* Mick Schumacher Haas F1
55 Carlos Sainz Ferrari
63 George Russell Williams
77 Valtteri Bottas Mercedes
99 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie