Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries debuteert verrassend in snelste formuleklasse onder F1

Nyck de Vries maakt binnenkort zijn debuut in de Japanse Super Formula. De Vries stapt dan in bij Team Impul om daar de komende drie races te rijden.

Nyck de Vries is een bezig bijtje in 2024. Hij reed opnieuw een heel seizoen in de Formule E, waar hij toch enigszins teleurstellend door de tekortkomingen van de auto op de 18e positie eindigde. Bovendien is hij actief in het WEC, waar hij zegevierde tijdens de 6 uur van Imola. Nu plakt De Vries daar nog een raceklasse aan vast, ook al is het voor drie races.

Hij stapt namelijk in bij Team Impul in de Japanse Super Formula, de snelste formuleklasse onder de Formule 1. Daar heeft de Nederlander natuurlijk ervaring in, al bleef het slechts bij elf races. De Vries komt allereerst in actie op het circuit van Motegi, waar hij in het weekend van 24 en 25 augustus rijdt. Ook in ronde zes en zeven van het kampioenschap stapt hij in, dan op de Fuji Speedway. Die twee races vinden in het weekend van 12 en 13 oktober plaats.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"